• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Cafe ve restoranlar denetleniyor

05 Mart 2021 Cuma 10:00
12
14
16
18

Cafe ve restoranlar denetleniyor

           HABER MERKEZİ      
     1 Mart 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısında Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci’ne dair usul ve esaslar belirlenmiş, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda alınacak tedbirler çerçevesinde işyerlerinin çalışma koşulları düzenlenmiştir.
     Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci çerçevesinde; İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda ilimizde faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçelerinin 07.00-19.00 saatleri arasında %50 kapasite ile müşterilerine hizmet sunacak şekilde çalışabilmesi kararı alınmıştır. Alınan kararlara göre; masalar arası mesafe her yönden 1,5 metre, sandalyeler arası mesafe 60 cm olmalıdır. Bar masası şeklindeki masalarda sandalyeler arası mesafe 1 metre olmalı, eni 70cm’den küçük masalarda çapraz oturma sağlanmalıdır.
 
     Alınan kararlarla faaliyete başlayan gıda işletmelerinde alınan tedbirlerin kontrolü için İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in de katılımıyla gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda temizlik, maske ve mesafe ile ilgili kontrolleri de yapılarak işletmeler kontrol edildi ve alınması gereken tedbirler, önleyici uygulamalar ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
 
     Denetimlere katılarak işletmelerle bizzat görüşen ve kontrolleri yapan Özen “İzmir ili olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tabloda sarı renkli iller arasındayız. Yeniden faaliyete başlayan bu işletmelerimizin tedbiri elden bırakmaması şart. Bugün gerekli kontrolleri yapıyoruz ve işletmelerimizi bilgilendiriyoruz. Masalar arasında her yönden 1,5 metre, sandalyeler arasında 60 cm mesafe olmalı. Bar masası şeklindeki masalarda sandalyeler arası mesafe ise 1 metre olmalı, eni 70cm’den küçük masalarda çapraz oturma sağlanmalı. Alınan tüm bu kurallar salgının seyrini kontrol altında tutabilmek için. Bunlara uymazsak yeniden daha zor kısıtlamalarla karşı karşıya kalırız. Rengimizi maviye döndürmek elimizde. Tüm halkımızdan isteğimiz lütfen işletmelerimize de yardımcı olarak kurallara uyalım” dedi.


+ Benzer Haberler
» Geleceğin TİCARET’i
» Aktif vak’a sayısı 570 bini geçti; vak’a/test oranı %17,30’a geriledi
» Tarım Bakanlığından İzmir’e 35 proje
» İkinci çeyrek için çift rakamlı büyüme öngörüsü
» Dijital Türkiye’nin skoru 100 üzerinden 68
» Ramazan’da yiyecek ve içecek satışları %20 artacak
» Bakanlık güvensiz kişisel koruyucu donanımları tespit etti
» 23 Nisan’ı eğlenceli, mini bilgi yarışmasıyla kutluyoruz
» İzmir İtalyan Ticaret Odası yeni yönetimini belirledi
» ASKİ, içme suyu şebeke hattı yaptıracak


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 20.04.2021
  Ticaret 19.04.2021
  Ticaret 17.04.2021
  Ticaret 16.04.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni