• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Fındıklı Ziraat Odası çay fidesi üretmeye başladı

04 Ocak 2019 Cuma 16:00
12
14
16
18

Fındıklı Ziraat Odası çay fidesi üretmeye başladı

           ANKARA TİCARET     
     Çiftçilerden gelen talebi dikkate alarak harekete geçen Fındıklı Ziraat Odası, çay fidesi üretimine başladı. Ziraat Odası güvencesiyle yetiştirilen fidanlar ile çay üretimin desteklenmesi, verimin artırılması amaçlanıyor.
     Çiftçilerden gelen talep ve önerileri dikkate alarak projeler geliştiren Ziraat Odaları, çay tarımına değer kazandıracak önemli bir çalışmaya imza attı. 2017 yılı Mayıs ayından bu yana 5 bin metrekarelik alanda fidan üreten, bölgenin meyve fidanı ihtiyacını karşılayan Fındıklı Ziraat Odası, çay fidesi yetiştirmeye başladı.

     Çayın bölgenin en önemli tarım ürünlerinden biri olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Mehmet Ali Özsoy, “Çay, bölge çiftçimizin en önemli geçim kaynağı. Çay tohumlarının doğrudan tarlaya ekilmesi durumunda yabancı otlarla mücadele zorlaşıyor ve kemirici hayvanlar tohumlara zarar veriyor. Çiftçilerimiz çay fidesi temin etmek istediklerini belirttiler. Bizler de Fındıklı Ziraat Odası olarak, çiftçimizin talebini bizzat karşılamak için harekete geçtik ve çay fidesi üretmeye başladık” diye konuştu.

Ata mirası fidanlar
     Fidan üretici belgesi almaya hak kazandıklarını ve yaklaşık 2 yıldır bölge iklim yapısına uygun meyve fidanları yetiştirdiklerini anlatan Özsoy, yalnızca Fındıklı’ya değil tüm Karadeniz Bölgesi’ne hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti. Özsoy şöyle devam etti:
     “Öncelikli hedefimiz, atalarımızdan miras kalan, yöremize ait meyve çeşitlerini yaşatmak. Yöremize özgü çeşitlerimizin yanı sıra, bölgemizin iklim şartlarına uygun meyve çeşitlerini seçerek üretim çeşitliliğini artırmayı da amaçlıyoruz. Komşu il ve ilçelerimizde fidan üretimi yapılmadığı için önemli bir eksikliği dolduruyoruz.”

     Fidanlıkta 20 bine yakın fidan bulunduğunu belirten Özsoy, fidan çeşitlerini söyle sıraladı:
     “Elma, armut, kiraz, hurma, dut, ceviz, şeftali, erik, kayısı, likapa, kumkuat (kamkat), mandalina, limon, portakal, greyfut, vişne, nektarin, incir, karayemiş, kivi, siyah kokulu üzüm, ahududu, böğürtlen, dağ çileği, muşmula (töngel), malta eriği, çam çeşitleri, mavi ladin, limoni servi, kara servi, top mazı, piramit mazı ve çok yıllık çiçek çeşitleri.”

 


+ Benzer Haberler
» Bugün, Ticaret Gazetesi’nin 77’inci yılını geride bırakıyoruz
» Ege’de akuakültüre ön yargı kırıldı
» “Kıdem tazminatının olumsuzluklarını gündeme getireceğiz”
» Mükemmeliyet Merkezleri yönetmeliği yayınlandı
» İngiltere’den Muğla’ya olan direk uçuşlar Fethiye’yi canlandıracak
» Alpaslan: “İzmir’e değer katacak bir yapı için önemli adım”
» SOCAR Türkiye’ye ‘En Etkin 50 CFO’ ödülü
» İzmirli turizmcilerin ödül gecesi
» Çelik: “Konkordato sürecinde arabulucular öne çıkarılmalı”
» Modanın yeni prensesi İpek Kızıltan


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 20.04.2019
  Ticaret 19.04.2019
  Ticaret 18.04.2019
  Ticaret 17.04.2019
  Ticaret 16.04.2019
  Ticaret 15.04.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni