• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE
YAZARLAR Hulusi Berik ►GİRİŞİM & İNOVASYON
12
14
16
18
13/11/2021 06:15
Gastronomi Turizmi Dernegi - Fırınlanmış Arı

hberik@yahoo.com

     Gürkan Boztepe, benim ortaokuldan beri arkadaşım. Gastronomi Turizmi derneğini kurdu ve hali hazırda başkanlığını yapıyor. Sevgili Gürkan turizmci bir kişidir. Bana kalırsa doğduğu günden beri turizmci bir kişilik. Turizm konusunda bitmek tükenmek bilmeyen fikirleri vardır. Sağlık turizmi işini kimse konuşmazken, burada çok önemli bir fırsat var sektörün bu yönde gelişmesi, kurumsallaşması gerek deyip dururdu. Amerika da doğum yapmak isteyenler için de servis verdi, dünyada en ilginç noktalara gitmek isteyenler de onu buldu. Laf üretmez iş üretir.

     Güzel ülkemin gastronomi konusun da ki zenginliği hakkında uzun süre kafa yordu. Bu zenginliğin çok önemli olduğunu ve ister iç, ister dış turizm olsun gastronominin ekonomik olarak büyümesi gerektiğini düşündü. Bu konuda her zamanki gibi laf üretmeden iş üretmeye başladı. Sessiz sedasız sektörün profesyonelleri ve liderleriyle beraber Gastronomi Turizmi Derneğini kurdu. Turizm konusun da ki engin bilgi ve deneyimini kullanarak bu konuda hızla yol almaya başladı. Yöresel lezzetlerin bilinmesi tadılması amacıyla önce yurtiçinde sayısız bilgilendirme toplantıları yaptı. Elimiz de ki o büyük zenginliğin farkında olmayan kişi ve kurumlarda farkındalık yaratmak için uzun bir süredir kelimenin tam anlamıyla çırpınıyor. Daha sonra yurtdışında  sadece yöresel lezzetlerimizi tanıtmak için sayısız fuara katıldı.

     Hepimizin bildiği gibi pandemi süreci en çok bu sektörü vurdu. Gürkan ve dernek üyeleri oluşan duruma hızla adapta oldular ve çevrimiçi bilgilendirme, tanışma toplantılarıyla saha da olmasa da ekran başında toplantılarına devam ettiler.

     Geçtiğimiz hafta Gastrononi Turizmi Derneği, Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ile ortak bir etkinlik yaptı. Ukrayna’nın geleneksel Borş (Borsch) çorbası yapımı ve tadımı yapıldı. Ukrayna’ dan iki ünlü şef Levgen Klopotenko ve Igor Mezentsev ile Ukrayna Turizm Bakanı Mariana Oleskiv in de katıldığı çok güzel bir etkinlik oldu. Turizm bakanı şeflerin hazırladığı çorbaya son noktayı kendi elleriyle koydu ve harika bir Borş çorbası içtik. Geleneksel borş çorbasının bizim sebze çorbasına benzediğini söyleyebilirim ama kimi etli kimi balıklı da yapabiliyormuş. Hatta bu iş neredeyse her evin kendi tarifine kadar varmış.

     Yeni evlenen çiftlerin kimin tarifinin evde yapılacağı hatta gelin kaynana arasında bile bir tatlı rekabete konu olduğunu öğrendik. Daha önce de borş çorbası içmiştim ama beni asıl şaşırtan fırınlanmış arı oldu. Kovanlarda ölen arılar fırınlayıp daha sonra çerez gibi yeniyormuş. Yüzde yüz organik bir besin. Biz de tatma hatta bir çok kişiye göre sona kalmamıza rağmen herkesten çok tada bilme şansı yakaladık. Bizim için keyifli bir deneyim oldu. Gastronomi Turizmi Derneği yerel tatların kültürler arası iletişim için de önemli bir araç olduğunu bilerek bu tür faaliyetlerine bir köprü olarak devam edecekmiş.

BravoGürkan bravo Gastronomi Turizmi derneği üyeleri.

Önceki Yazılar :
Haberler
  05 Aralık 2021 Tarihli ve 31680 Sayılı Resmî Gazete

  İyileşen sayısı 20 binin altına düştü. Aktif vak’a yükseliyor

  “MESS metal işçisinin hakkını korumalı”

  Gayrimenkulde satışlar durma noktasında

  Matbaa sektörü kıskaç altında

  “Bağ-Kur primleri 2022’de artırılmasın”

  Yumurta üreticisi kısır döngüde

  Eylül’de sigortalı çalışan sayısı 802 bin kişi arttı

  T.C. TURGUTLU 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN İLANEN TEBLİĞ

  “Müteahhittin 15 milyar TL kredi borcu var”

  İMSAD: İç ve dış talep eylül ayında da devam etti

  Havacılıkta motorların hidrojen yakıtları ile uyumluluğu hedefleniyor

  EİB’den Hollanda ve Belçika atağı

  Çevre kirliliğine karşı yönetmelik yürürlüğe girdi

  İzmir’de satış ve kira bedelleri yüzde 20-25 arttı

  Serter: Işılay Saygınlar çoğalsın

  “Turizmin gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz”

  Yeni yıl kutlamaları İzmir Arena’da başlıyor

  “Bereket ekonomisi inşa ediyoruz”

  Maden şehitleri Buca’da anıldı

  “Sigorta sektörüne yeni bir soluk getiriyoruz”

  Mobilexpress dokuz ayda 160 milyon işleme aracılık etti

  Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi alt yapı işleri yaptıracak

  MedıaMarkt aralık ayına da cazip fiyatlarla girdi

  Koçtaş’tan ZUBİZU üyelerine özel indirim kampanyası

  Konak ve Nilüfer Belediyesi, “Kardeş Şehir” oldu

  İndirimli alışveriş döneminde 50 milyon dakika görüşme yapıldı

  İzmir Marina’da Mavi Bayrak gururu

  Gediz Havzası için FAO’dan yeni proje

  Samsun T Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu akaryakıt satın alacak

  DEÜ’nün engelsiz yatırımı ‘ArtıBiz’ kafe açıldı

  Borsalarda Alım-Satım

  Su Ürünleri Hal Fiyatları

  Sebze-Meyve Hal Fiyatları

  Başkan Sandal: Asla yalnız değilsiniz

  Buca’da Elektrikli Sandalye Maratonu heyecanı

  Engelli bireyler için dijital erişilebilirliğin önemi

  Veri ihlali sonrasında atılması gereken 10 temel adım

  Şirketlerin korkulu rüyası; işten ayrılan çalışanlar

  SASKİ, mekanik malzeme satın alacak

  TMMOB TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ 15. OLAĞAN GENEL KURULUNA ÇAĞRI

  İhale Özetleri

  04 Aralık 2021 Tarihli ve 31679 Sayılı Resmî Gazete

  Karayollarında Durum

  Vak’a test oranı 21 Kasım’dan beri en düşük seviyede

  Sanayiciye gece yarısı zam şoku

  EİB’ten kasımda 1 milyar 437 milyon $’lık ihracat

  Enflasyon yıllık yüzde 21,31’e çıktı

  Yİ-ÜFE, kasımda yüzde 9,99 yıllık yüzde 38,94’e yükseldi

  Dikili TDİOSB’nin, jeotermal arama ruhsatı 9’a yükseldi

ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 04.12.2021)
  Ticaret 03.12.2021
  Ticaret 02.12.2021
  Ticaret 01.12.2021
  Ticaret 30.11.2021
  Ticaret 29.11.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni