• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Kariyer  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  TİCARET SOHBETLERİ  |  FİNANS  |  İHALELER  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE

ISS Türkiye, İzmir’de yüzde 45 büyüyecek

19 Mayıs 2017 Cuma 13:00
12
14
16
18

 ISS Türkiye, İzmir'de yüzde 45 büyüyecek

           FATİH ÖZKILINÇ     
     Türkiye çapında 2016 yılında yüzde 15 büyüyen ISS Türkiye, İzmir ve çevresindeki iller için 2017 yılı istihdam büyüme hedefini yüzde 45 olarak açıkladı. Hazır yemek üretiminde ise yüzde 300 büyüyerek günlük 25 bin kap yemek sunmayı hedefliyor.
     Temizlik, yemek, güvenlik, haşere kontrolü, bitki bakım, teknik bakım, bina yönetimi alanlarında faaliyet gösteren Danimarka merkezli İSS şirketi, İzmir bölgesindeki büyüme hedeflerini Swissotel'de düzenlenen toplantıyla açıkladı.

     53 ülkede 510 bin çalışanı ile dünyanın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü en büyük işvereni konumundaki İSS Group, 2015 yılında 11,5 milyar dolar ciroya olaştı. 2016 yılında Türkiye çapında yüzde 15 büyüyen ISS Türkiye, İzmir ve çevresindeki iller için 2017 yılı istihdam büyüme hedefini yüzde 45 olarak açıkladı. Hazır yemek üretiminde İzmir ve çevresine özel projeler geliştiren ISS Catering’in 2017-18 dönemi büyüme hedefi ise yüzde 300 olarak açıklandı. ISS Türkiye olarak, şirketin cirosunun yüzde 10'unu karşıladıklarını belirten İSS Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Çoban, "ISS Türkiye olarak ülke çapında 30 bin kişiyi istihdam ediyoruz. İzmir merkezli bölgede ise 3 bin 200 çalışanımız var. Bu yıl yüzde 45 büyüyerek istihdam sayımızı 4 bin 500'e yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

     Bölgedeki istihdamın yüzde 60'ının kadınlardan oluşturuyor
     İzmir bölgesindeki istihdamın yüzde 60'ının kadınlardan oluştuğunu belirten Çoban, "Bu nedenle geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu tarafından özel takdire layık görüldük. Şirket, yüzde 90’lar seviyesindeki çalışan memnuniyet ortalaması ile de Türkiye’nin en iyi firmaları arasında yer alıyor. ¬Çoğunlukla ilkokul ve ortaokul eğitim seviyesine sahip arkadaşlarımızı istihdam ediyoruz ve bu durumu önemsiyoruz" dedi.

     Turizm sektörünün sekteye uğraması ile iş gücü kaybımız azaldı
     Turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen Çoban, "Türkiye geneli açısından baktığımızda sezon başında Antalya ve İzmir bölgesine doğru çok büyük istihdam kaybımız olurdu. Oraya giden arkadaşlarımız yeme içme yol barınma masrafı olmadığı için ciddi kaynaklarla dönerdi. Turizm sektörünün sekteye uğraması nedeniyle bizim iş gücü kaybımız azalmış oldu. İstediğimiz bir durum değil tabii ki ancak bize pozitif bir etkisi oldu" şeklinde konuştu.

     Hedef yüzde 300
    Bölgedeki büyüme hedeflerini açıklayan ISS Ege Bölge Sorumlusu Yasin Çakır ise "4 yıl önce İzmir'de 1460 kişi ile hizmet verirken bugün sayı 3 bin kişiye yükseldi. Bu yıl için tesis anlamında 45 büyüme hedefi koyduk. Geçen yıl cateringte yüzde 100 büyümeyi yakalamıştık bu yılki hedefimiz yüzde 300 büyüme. Bölgemizde günlük 100 bin kaplık yemek hacmi var. Şuan 8 bin kap yemek sunuyoruz. Yüzde 300 büyümeyi yakalarsak hedefimiz 25 bin kap yemek sunumu hacmine ulaşmak" diye konuştu.

 


+ Benzer Haberler
» Bakandan fındık üreticisine müjde
» İKMİB, Kuzey Irak’a ihracat yapan firmaları uyardı
» İhracatçı devlet desteklerinden ışık hızında yararlanacak
» TAİDER ile Manisa OSB işbirliği protokolü imzalayacak
» Tüketici güven endeksi 68,7 oldu
» İncir ihracatında Türkiye bir numara
» Kaf Kaf’ın kızlarına şık sponsor
» İzmir Kısa Film Festivali’ne başvuru yağmuru
» ESBAŞ’a 2 milyon dolarlık yatırım
» Renault Trucks, Ege’de gücünü artırıyor


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 22.09.2017
  Ticaret 21.09.2017
  Ticaret 20.09.2017
  Ticaret 19.09.2017
  Ticaret 18.09.2017
  Ticaret 16.09.2017
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni