İZTO’da sandık mesaisi başlıyor

► 41 bin 604 İZTO üyesi fuarizmir’de meclis ve meslek gurubu üyelerini seçecek
FATİH ÖZKILINÇ
41 bin 604 İZTO üyesi fuarizmir’de meclis ve meslek gurubu üyelerini seçecek.
İzmir Ticaret Odası(İZTO)’nın yeni meslek komitesi üyelerini ve meclis üyelerini belirlemek üzere 41 bin 604 İZTO üyesi pazartesi günü sandık başına gidiyor. fuarizmir’de gerçekleştirilecek olan seçimlerde 79 meslek grubuna 429 komite üyesi ve 175 meclis üyesi İZTO üyelerinin oyları ile belirlenecek.
Pazartesi günü yapılacak seçimlerin ardından ise 14 Nisan tarihinde yapılacak seçimlerde 175 yeni meclis üyesi yönetim kurulu ve başkanını belirleyecek.
Şuna kadar sadece yönetim kurulu başkanlığı için adaylığını resmi olarak KESİAD Başkanı Zeki Yöndem ve Mahmut Özgener açıkladı. Mevcut başkan Ekrem Demirtaş’ın ise adaylığını bugün gerçekleşecek seçimlerin ardından açıklaması bekleniyor. Daha önce Ekrem Demirtaş’ın karşısına çıkan ve çok az bir oy farkla kaybeden CHP İzmir eski Milletvekili ve Eski İl Başkanı Alaattin Yüksel’in öcülük ettiği ‘Ortak Akıl Grubu’nun ise meslek gurubu seçimlerinin ardından yarışa bir adayla girmesi yada mevcut adaylardan birini desteklemesi bekleniyor.
Şuana kadar İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığı için adaylığını ilk açıklayan KESİAD Başkanı Zeki Yöndem meslek grubu seçimlerine Kişisel Bakım Güzellik Salonları Kuru Temizleme ve Diğer Faaliyetler Grubu’ndan girerken İZTO seçimlerinde en güçlü aday olarak bakılan ve adaylığını açıkladığı günden bu yana çalışmalarına devam eden Mahmut Özgener ise meslek grubu seçimlerine Ulaşım Araçları Satışı Grubu ve Kimya Grubu’ndan giriyor. Kentte 26 yıldır kesintisiz İZTO Başkanlığı görevini yürüten Ekrem Demirtaş’ın ise meslek grubu seçimlerine İnşaat Yapım ve Onarım Grubu’ndan giriyor.