• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Organik zeytinyağı üretimine eğitim katkısı

30 Mart 2016 Çarşamba 12:00
12
14
16
18

Organik zeytinyağı üretimine eğitim katkısı

           HABER MERKEZİ     
     Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın Türkiye'de ilk olarak hayata geçirdiği üç Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nden biri olan İzmir ABİGEM'in yürütücüsü olduğu; Ankara’nın yanısıra İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden katılan 5 kurumun ortaklığıyla hazırlanarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına 2015 Yılı Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 kapsamında sunulan “Organik Zeytinyağı Üretimi Eğitimi: ECOLIVE” adlı

     ERASMUS+ Mesleki Eğitim Projesi faaliyetlerine başarılı bir şekilde başlandı.
     Proje kapsamında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren kurumlar, Akdeniz ve Ege Bölgesi’ndeki organik zeytinyağı üretiminin mesleki eğitimine yönelik işbirliği yapmak için bir araya geldi.

     Geliştirilen bu konsorsiyumla, Avrupa'da zeytinyağı üretimi yapan ülkelerin kilit aktörleri projede görevlendirildi. İtalya’dan sürdürülebilir kalkınma ve tarım konusunda uzman sivil toplum kuruluşu SVI.MED, Yunanistan’dan tarım kooperatifi EASKI ve teknolojik eğitim çözümleri üreten Action Synergy, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden eğitim ve danışmanlık hizmeti kuruluşu  Eurosuccess ve Ankara’dan danışmanlık firması Makro Danışmanlık’ın partnerlerini oluşturduğu proje 3 yıl sürecek.

     ECOLIVE projesi, iki aşamalı olarak mesleki eğitimi teknoloji ile buluşturarak e-öğrenme ve m-öğrenme kullanımı ile gerçekleştirilecek. Eğitimler iki aşamalı olarak organize edilecek. Eğitici olarak görev yapmak üzere tarımsal kooperatifler ve tarımsal üretim yapan işletmelerin yöneticileri, uluslararası bir eğitim organizasyonu kapsamında eğitilecek. Ardından eğitilen eğitimciler ikinci aşamada tarım üreticilerini organik zeytinyağının üretiminden satış ve pazarlamasına kadar tüm süreçleri hakkında eğitime alacaklar.

     Projenin hedef kitlesi olan tarım üreticileri ve tarım kooperatiflerinin, bölgedeki üreticilere gelir artışı sağlanarak yerel ekonominin gelişmesine ve katılımcı ülkelerdeki zeytinyağı üretiminin başarısının artmasına katkıda bulunması hedefleniyor.
     Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Ateş İlyas Demirkalkan, bu projenin, organik tarım uygulamalarında başarılı örneklerin ve bilgi paylaşımının ulusötesi düzeyde farklı ülkeler arasında gerçekleştirilmesine imkan vereceğini belirtti.

     İzmir ABİGEM Direktörü Dr. Canan Arıkbay ise, zeytinyağının ülkemiz ve bölgemiz ekonomisi için önemli bir tarımsal ürün olduğuna ve Akdeniz beslenme tarzının sağlık ile olan ilişkisine dikkat çekerek organik zeytinyağı üretiminin sağlayacağı faydaların altını çizdi. Arıkbay, proje ile Akdeniz ülkeleri arasındaki eğitim işbirliği sayesinde her bir ülkede zeytinyağı üretimi ile ilgili tarafların iyi uygulamalarının paylaşımının mümkün olabileceğini ifade etti.

 


+ Benzer Haberler
» İzmir engelsiz kent haline geliyor
» “İkinci el otomobil bayram sonrasını bekliyor”
» Turgutlu Belediyesi kırmataş mıcır satın alacak
» Hem iş hem oyun ihtiyacını karşılıyor
» Yerin 30 metre altında bayramlaşma
» Migros’tan dünyada bir ilk: Robot TARO
» Fersan, Orka Sirke’yi satın aldı
» “Güçlü sanayi altyapısı ile gençlerimizi iş ve aş sahibi yapmalıyız”
» EÜ Mühendislik Fakültesinden uluslararası bir proje daha
» 2020, İnci Vakfı için dönüşümün yılı oldu


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 12.05.2021
  Ticaret 11.05.2021
  Ticaret 10.05.2021
  Ticaret 07.05.2021
  Ticaret 06.05.2021
  Ticaret 05.05.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni