• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Pınar Enstitüsü’nden ‘Bilimsel Makale Ödülleri’

22 Mayıs 2019 Çarşamba 17:00
12
14
16
18

Pınar Enstitüsü’nden ‘Bilimsel Makale Ödülleri’

   ► Pınar Enstitüsü, Bilimsel Makale Ödülü ile gıda, sağlık ve beslenme alanında yapılan çalışmaları ödüllendirerek araştırmacıları motive edici bir rol oynamaya devam ediyor.

           SELDA AK     
     Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek vererek eğitim faaliyetlerinde bulunan Pınar Enstitüsü, Yaşar Üniversite’sinde Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödül Töreni’ni gerçekleştirdi. Törene, Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Sibel Karakaya, Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Gül Ergör, Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Pınar Enstitüsü Direktörü Ümit Savcıgil, Bilimsel Makale Ödülü Değerlendirme Kurulu Üyeleri, Yaşar Holding yöneticileri, ödül kazanan akademisyenler ve bilim insanları katıldı.

“Çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyoruz”
     Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, ödül töreninde yaptığı konuşmada,  toplumun sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla araştırmaları ve eğitimleri destekleyen misyonları çerçevesinde, bireylere bilinç ve farkındalık kazandıracak çalışmaları desteklediklerini ifade etti. Yiğitbaşı, “Gıda teknolojisi, beslenme-sağlık ilişkisi ve gıda güvenliği konularında 2013-2018 yılları arasında hakemli dergilerde yayınlanmış makaleler arasından bilime katkı, toplumsal yarar, uygulanabilirlik gibi kriterler dikkate alınarak seçilen makalelerle belirtilen disiplinlerde yapılan çalışmaları destekleyerek araştırmacıları ve ilerleyen dönemlerde yapılacak çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

     Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülü ile bu alanda yapılan çalışmaları ödüllendirmek ve araştırmacıları motive edici bir rol oynamak arzusundayız. Bugün Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödül Töreni vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bu süreçte yer alan Değerlendirme Kurulu Üyelerine, danışmanlık alınan hocalarımıza ve Yaşar Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi’ne; emekleri için teşekkür ediyorum. Bilim ve toplum adına yaptıkları katkılarından dolayı ödül alanları ve ödüle başvuran tüm adayları tebrik ediyor; bu ödülün gelenekselleşerek, araştırmacıları ve ilerleyen dönemlerde yapılacak çalışmaları teşvik etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

     2013-2018 yılları arasında hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerin katıldığı Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülü, bilime katkı, toplumsal yarar, uygulanabilirlik gibi kriterler dikkate alınarak seçildi. Ödül alan makaleler; gıda teknolojisi, beslenme-sağlık ilişkisi ve gıda güvenliği konularında yapılan çalışmalara destek olmak, toplumun sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla belirlendi.
     Beslenme ve sağlık konularında toplumda oluşan bilgi kirliliğinin, nitelikli bilimsel çalışmalarla minimum düzeye indirilmesi misyonuyla hareket eden Pınar Enstitüsü, belirlenen konulardaki teknolojilere dair yapılan yenilik ve iyileştirme çalışmalarının toplumsal düzeyde duyurulmasını, desteklenmesini ve teşvik edilerek örnek teşkil etmesini hedefliyor.

     Bilimsel Makale Ödülü Değerlendirme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sibel Karakaya, Prof. Dr. Mahmut Çoker, Prof. Dr. Gül Ergör, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Prof. Dr. Barbaros Özer, Prof. Dr. Alev Bayındırlı ve Prof. Dr. Gürbüz Güneş tarafından seçilen bilimsel çalışmada; Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Güleç ve Doktora Öğrencisi Tuğçe Boztepe “Yüksek glikozun moleküler ve genetik regülasyondaki etkisinin in vitro insan ince bağırsak modelinde araştırılması” adlı makalesi ile Birincilik Ödülü’ne layık görüldü. Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Pınar Ercan ve Prof. Dr. Sedef Nehir El “Nohut ve demir dikeninin lipaz -amilaz ve  -glukosidaz üzerine inhibitör etkileri” isimli makalesi ile İkincilik Ödülü’nü, Araştırma Görevlisi Ezgi Doğan Cömert ve Prof. Dr. Vural Gökmen ise “Çözünmez buğday kepeği ile antioksidan kapasiteyi arttıran polifenoller arasındaki etkileşimin mekanizması” isimli makalesi ile Üçüncülük Ödülü’nü almaya hak kazandı.


+ Benzer Haberler
» Kruvaziyer’de rota İzmir’e dönüyor
» Çimento ihracatında hedef 800 milyon $
» Bankaya değil konuta yatıran kazanacak
» Nielsen, Türkiye’de hızlı tüketim ve e-ticaretteki son trendleri açıkladı
» 2. Ulusal Çatıcılar Yarışmasına kadın ustalar damga vurdu
» Şahin: “TSE’yi güçlendirmeliyiz”
» 1 Temmuz Denizcilik Bayramı Urla’da kutlanacak
» “İki büyükşehri birbirine ulaştırmayan THY ne işe yaramaktadır?”
» Makinacılar İzmir’de 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor
» Otomotiv üreticileri dijital dönüşüme hazır değil


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 25.06.2019
  Ticaret 24.06.2019
  Ticaret 22.06.2019
  Ticaret 21.06.2019
  Ticaret 20.06.2019
  Ticaret 19.06.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni