• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Süt ve süt ürünleri üretimi, Kasım 2019

13 Ocak 2020 Pazartesi 13:00
12
14
16
18

Süt ve süt ürünleri üretimi, Kasım 2019

           ANKARA TİCARET     
     Ticari süt işletmelerince Kasım ayında 727 bin 917 ton inek sütü toplandı.
     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %2,1, Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,2 azaldı.
     Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,3 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 azaldı.

     Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %2,2 azalarak 128 bin 733 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %8 azalarak 1 milyon 398 bin 821 ton olarak gerçekleşti.
     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %2,6 azalarak 89 bin 410 ton, Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,5 azalarak 1 milyon 92 bin 706 ton olarak gerçekleşti.

     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre kaymak üretimi %20,4, ayran üretimi %6,8, artarken inek peyniri üretimi %1,2, tereyağı üretimi %7,9, tam yağlı süt tozu üretimi %14,4, yağsız süt tozu %18,3 ve diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %84,5 azalmıştır.
     Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre kaymak üretimi %23,6, tereyağı üretimi %13,9, yağsız süt tozu %8 artarken ayran üretimi %2,1, inek peyniri %6,4 ve diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %14,6, tam yağlı süt tozu %15,3 azalmıştır.


+ Benzer Haberler
» Karabağlar Belediyesi’nin faaliyet raporu kabul edildi
» İMMİB’in sürdürülebilirlik projesi ‘Coralis’e AB’den destek
» Yorglass CFO’su Uğur Şeker’e 2020’nin en etkin finans lideri ödülü
» Vestel’den istihdama büyük katkı; 603 yeni işçi istihdam edecek
» Karşıyaka’da can dostlara yerinde tedavi
» Tetra Pak Türkiye’de yeni dönem
» boyner.com.tr’nin müşteri sayısı % 40 oranında arttı
» İzmir’in Bisiklet ve Yaya Eylem Planı hazır
» SunExpress Londra uçuşlarına başladı
» Arçelik ve kamu bankalarından sosyal hayatı destek paketlerinde iş birliği


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 07.07.2020
  Ticaret 06.07.2020
  Ticaret 03.07.2020
  Ticaret 02.07.2020
  Ticaret 01.07.2020
  Ticaret 30.06.2020
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni