• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Süt ve süt ürünleri üretimi, Kasım 2019

13 Ocak 2020 Pazartesi 13:00
12
14
16
18

Süt ve süt ürünleri üretimi, Kasım 2019

           ANKARA TİCARET     
     Ticari süt işletmelerince Kasım ayında 727 bin 917 ton inek sütü toplandı.
     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %2,1, Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,2 azaldı.
     Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,3 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 azaldı.

     Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %2,2 azalarak 128 bin 733 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %8 azalarak 1 milyon 398 bin 821 ton olarak gerçekleşti.
     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %2,6 azalarak 89 bin 410 ton, Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,5 azalarak 1 milyon 92 bin 706 ton olarak gerçekleşti.

     Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre kaymak üretimi %20,4, ayran üretimi %6,8, artarken inek peyniri üretimi %1,2, tereyağı üretimi %7,9, tam yağlı süt tozu üretimi %14,4, yağsız süt tozu %18,3 ve diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %84,5 azalmıştır.
     Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre kaymak üretimi %23,6, tereyağı üretimi %13,9, yağsız süt tozu %8 artarken ayran üretimi %2,1, inek peyniri %6,4 ve diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %14,6, tam yağlı süt tozu %15,3 azalmıştır.


+ Benzer Haberler
» Başkan İduğ’dan amatörlere müjde; Yusuf Tırpancı Sahası ve Şehir Stadı tamamen yenileniyor
» ‘Girişimci Kadın Mentörler Programı’ başlıyor
» Gürer: Ülke genelinde lojman sayısında artış var
» Harmandalı biyogaz tesisi ziyarete açıldı
» Ödemiş Belediyesi yaylalardaki sevimli dostları unutmadı
» Yabancı gençlerden gönüllü eğitim
» Klinik Araştırma Merkezi, kanser hastalarına umut ışığı olacak
» İZİKAD, Çiğli Belediyesi ile projeler üretecek, kadınların geleceği için işbirliği yapacaklar
» E-ticaret pazarı 2020’de 100 milyar TL’yi aşacak
» Torbalı’da Meslek Fabrikası ilk mezunlarını verdi


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 21.01.2020
  Ticaret 20.01.2020
  Ticaret 18.01.2020
  Ticaret 17.01.2020
  Ticaret 16.01.2020
  Ticaret 15.01.2020
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni