• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Kariyer  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  TİCARET SOHBETLERİ  |  FİNANS  |  İHALELER  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE

Tarım, gıda ve hayvancılıkta eğitimin adresi Ege Üniversitesi

21 Nisan 2017 Cuma 11:00
12
14
16
18

Tarım, gıda ve hayvancılıkta eğitimin adresi Ege Üniversitesi

           HABER MERKEZİ     
     Ege Üniversitesi meslek yüksekokullarında uygulamalı eğitim kapsamında üretilen yumurtadan lavantine, çekirdeksiz beyaz üzümden taflana pek çok ürün öğrenciler tarafından üretiliyor ve halka, devlet kurumlarına ve firmalara sunuluyor.
     Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu teorik eğitimlerinin yanı sıra uygulamalı eğitimlerinden elde edilen üretimleri ile Ege bölgesine katkıda bulunan Bayındır, Ödemiş ve Tire Kutsan Meslek Yüksekokulları ile Ödemiş Sağlık Yüksekokulunu ziyaret etti. Meslek Yüksekokulu müdürleri, program başkanları ve akademisyenler ile bir araya gelen Prof. Dr. Dedeoğlu, öğrenciler ile de sohbet etti.   

     “Uygulamalı eğitim bu olsa gerek”
     Ege Üniversitesi meslek yüksekokullarında verilen teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimler sonucu elde edilen ürünlerin, döner sermaye kapsamında halka, devlet kurumlarına ve firmalara satışının yapıldığı belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Dedeoğlu, “Ziyaretlerim sırasında özellikle gıda, tarım ve hayvancılık alanında inanılmaz uygulamalı çalışmalar yapıldığına şahit oldum. Çok yoğun özveri ile hocalarımızın ve öğrencilerimizin müthiş işler yarattıklarını gördüm. Uygulamalı bilim denen şey bu olsa gerek diye düşünüyorum” dedi. Satışı yapılan ürünler arasında mevsim ve uygulama projelerine göre çekirdeksiz beyaz üzüm, yumurta, enginar, kuşkonmaz, soğan, tıbbi ve aromatik bitkiler, gül, levantin, leylandin, limon çamı, biberiye, gaura çalısı, eskalonya çalısı, ateş dikeni, sardunya gibi pek çok çeşit bulunuyor.

     Yeni türler için çalışmalar devam ediyor
     Meslek yüksekokullarının üretimlerine ek olarak yeni türlerin geliştirilmesi ve yeni türlerin yaşama daha sağlıklı olarak dahil edilmesi konusunda bilimsel çalışmaların da sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Dedeoğlu, “Meslek yüksekokullarımızın yerel yönetimlerle çok ciddi ortaklıkları var. Elbirliği ile yapılan üretimlerin toplumla paylaşılması söz konusu olmuş. Toplumun büyük kesimi de meslek yüksekokullarımızdan çıkan ürünlerin garantisini tescil etmişler. Bu bilimsel çalışma ve ürünlerin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi konularında çalışmalarımız devam edecek” açıklamasında bulundu.

     Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu bünyesinde Peyzaj ve Süs Bitkileri, Seracılık, Giyim ve Üretim Teknolojisi, Moda Tasarım, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi; Ödemiş Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tohumculuk, Bahçe Tarımı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Organik Tarım, Süt ve Besi Hayvancılığı, Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık; Tire Kutsan Meslek Yüksekokulunda ise Bilgisayar Programcılığı, Gıda Teknolojisi ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarında eğitim veriliyor.

 


+ Benzer Haberler
» THY, hizmet ihracatı şampiyonu
» “Toplumsal mutabakat yapmadan vergi alamazsınız”
» EÜ ile BMC arasındaki dev protokol şekilleniyor
» ÇKS başvuru süresi uzatıldı
» “Yeni nesil yazarkasada esnaf acele etmesin”
» TOBFED’ten Oto bakımda geri dönüşüm projesi
» Yalçın Gökçebağ’ın sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı
» Simit Sarayı, Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı oldu
» İzmir Bulut Öncü Gençlik Merkezi açıldı
» Hugo Boss, geleceği şekillendiriyor


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 16.12.2017
  Ticaret 15.12.2017
  Ticaret 14.12.2017
  Ticaret 13.12.2017
  Ticaret 12.12.2017
  Ticaret 11.12.2017
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni