• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Temizlik ve hijyen rekabette fark yaratıyor

21 Eylül 2019 Cumartesi 13:00
12
14
16
18

Temizlik ve hijyen rekabette fark yaratıyor

           HABER MERKEZİ     
     Her yıl 21 Eylül Dünya Temizlik Günü olarak kutlanıyor. Türkiye’de 10 binden fazla işletmenin hijyen ve temizlik ürünleri tedarikçisi Eczacıbaşı Profesyonel, ev dışı tüketim sektörü ve turizm profesyonellerinin Dünya Temizlik Günü’nü kutlayarak, işletmeleri hijyen konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyor.  
     Profesyonel temizlik, hijyen ve gıda alanlarındaki çözümleriyle ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren Eczacıbaşı Profesyonel, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde işletmelerde temizlik ve hijyenin önemine dikkat çekiyor.  Yetersiz hijyene sahip, sirkülasyonun yoğun olduğu işletmelerin hem hastalık riskini artırdığını hem de müşteri memnuniyeti ve kalite açısından kötü bir imaj bıraktığını söyleyen Eczacıbaşı Profesyonel (EP) Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin, günümüzde müşteri memnuniyetinin sürdürülebilir olmasının yolunun hijyen ve temizliğe verilen önemden geçtiğinin altını çiziyor.

Müşterinin ilk ve en önemli beklentisi her zaman hijyen!
     Turizm sektörünün yükselişine paralel olarak EDT sektörü de her yıl büyüme gösteriyor. Konaklama tesislerinden AVM’lere, restoranlardan sağlık kuruluşlarına 10 binden fazla işletmeye ürün ve çözümleriyle destek olduklarını söyleyen Özbilgin, “İşletmelerin bir numaralı hijyen ve temizlik tedarikçisi olma vizyonumuzla ürünlerimizin yanı sıra eğitim birimimiz EP Akademi’nin verdiği eğitim, denetim ve danışmanlık hizmetleri ile de işletmelerin en yakın çözüm ortağıyız. Sektörün kalite ve hijyende mükemmellik derecesine gelmesi için sık sık araştırmalar yaparak, tüketici memnuniyetini ölçümlemeye de özen gösteriyoruz. Son yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki gerek otellerde gerek restoranlarda tüketicilerin bir işletmede sorun yaşamasının en önemli nedeni de en büyük beklentisi de aynı: Hijyen! Dünya Temizlik Günü vesilesiyle hijyenin önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.” diye konuştu.

Otelde, restoranda, mutfakta en önemli kriter hijyen!
     Eczacıbaşı Profesyonel’in İstanbul, Ankara ve İzmir’de otellerde konaklayan tatilcilerle gerçekleştirdiği son araştırma, tatilcilerin bir işletmede görmek istediği en önemli kriterin hijyen ve temizlik olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, beş yıldızlı otellerde konaklayan tatilcilerin yüzde 76’sı odalarındaki tuvaleti kendisi temizlemeden kullanmıyor, tatilcilerin yüzde 48’i konakladıkları odanın hijyeninin en önemli kriter olduğunu vurguluyor. Bu durumu yüzde 21 ile restoran hijyeni, yüzde 17 ile ortak alan hijyeni takip ediyor.
     Araştırmaya göre; her 4 kişiden biri bugüne kadar otellerde hijyen ile ilgili en az bir sorun yaşamış.


+ Benzer Haberler
» Yaş meyve sebze sektörü Antalya’da buluştu
» Ar-Ge 250 açıklandı: Zirvede yine ASELSAN var
» Oda, Borsa ve STK’lardan destek
» TZOB ve FAO iş birliğini daha ileri aşamaya taşıyacak
» Yüzde 50 gümrük vergisi ABD’ye çelik ihracatını azaltır
» İMDER, 596 milyar dolarlık inşaat projelerine odaklandı
» Rüzgar enerjisinin merkezi Avrupa’da kapasite büyümesi risk altında
» Başkan Tugay ‘yatık bina’ sakinleri ile Vali’ye gidecek
» 2020’ye ‘bembeyaz’ başlangıç
» Çeşme’nin 2020 yılı bütçesi 202 milyon 700 bin lira


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 17.10.2019
  Ticaret 16.10.2019
  Ticaret 15.10.2019
  Ticaret 14.10.2019
  Ticaret 12.10.2019
  Ticaret 11.10.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni