• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Toplanan inek sütü Ağustos’ta %0,3 arttı

11 Ekim 2021 Pazartesi 00:00
12
14
16
18

Toplanan inek sütü Ağustos’ta %0,3 arttı


           HABER MERKEZİ      
     Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 Ağustos ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı yüzde 0,3 arttı. Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 arttı. Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.

“TİCARİ SÜT İŞLETMELERİ TARAFINDAN YAPILAN İÇME SÜTÜ ÜRETİMİ %12 AZALDI”
     Verilere göre, Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi yüzde 12 azalarak 104 bin 679 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi yüzde 6,2 azalarak 1 milyon 5 bin 205 ton olarak gerçekleşti. Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi yüzde 18 artarak 111 bin 441 ton, Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artarak 754 bin 661 ton olarak gerçekleşti.

     Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ayran üretimi yüzde 30,6, yağsız süt tozu üretimi yüzde 30,5, tereyağı üretimi yüzde 14, inek peyniri üretimi yüzde 0,9 artarken, tam yağlı süt tozu üretimi yüzde 1,4, kaymak üretimi yüzde 17,6, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 28,6, azaldı. Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yağsız süt tozu üretimi yüzde 23,9, ayran üretimi yüzde 15,1, tam yağlı süt tozu üretimi yüzde 15, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 7,2, kaymak üretimi yüzde 6,2, inek peyniri üretimi yüzde 1 artarken, tereyağı üretimi yüzde 1,4 azaldı.


+ Benzer Haberler
» Vak’a sayısı azaldı ama aktif vak’a sayısı artıyor
» OSB’ler ‘4562’ye çözüm bekliyor
» Dünya Gıda Günü: Tek yol gıdamıza sahip çıkmak
» İZTO’dan üyelerine fuar teşviği
» TSKB’den İzmir Demir Çelik’e 75 milyon dolar kredi
» SGK’ya kayıtlı çiftçi sayısı 12 yılda yüzde 46 geriledi
» Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği değişti
» İzmir Körfez Festivali açılış kokteyli yapıldı
» Nohut, sülfürik asit ve saf amonyak ihracatında kayıt uygulaması
» Denizciler pandemide rotasını simülatörle çizdi


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 16.10.2021
  Ticaret 15.10.2021
  Ticaret 14.10.2021
  Ticaret 13.10.2021
  Ticaret 12.10.2021
  Ticaret 11.10.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni