• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Bu kurs iştah açıyor

04 Ocak 2022 Salı 09:00
12
14
16
18

Bu kurs iştah açıyor


           HABER MERKEZİ      
     Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde açılan aşçılık kurslarında mutfak sanatçıları yetişiyor. Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından da tarifler öğrenen kursiyerler,  birbirinden lezzetli yemekleriyle harikalar yaratıyor.  
     Buca Belediyesi ve Buca İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde açılan aşçılık kursu büyük ilgi görüyor. Kadın erkek her yaştan Bucalıların iple çektiği kursta üretilenler görenlerin iştahını açıyor.

FARKLI MUTFAKLARI TANIYORUZ
     Üniversite öğrencisi Yusuf Yaşar, “Gayet iyi ilerliyorum. Yeni şeyler öğrenebilmek için geldim. Yemek yapmayı öğrenmek istiyorum; öğrenci olduğum için çok mutfağa giremiyorum. Derslerim de çevrim içi olduğu için çok iyi oldu. Belediyenin bize böyle bir imkân sunması çok güzel. Vaktimin kaliteli geçtiğini düşünüyorum. Farklı mutfakları tanıyoruz. Bu benim için bir fırsattı; annemi ablamı görürken çok özeniyordum. Bu fırsatı değerlendirmek istedim. İyi ki bu kursa gelmişim. İyi ki Buca Belediyesi bize bu imkânı sunmuş. Endüstri mühendisliği okuyorum ama aşçılık da bir yerde dursun istiyorum” dedi.

ÜRÜNLERİMİZİ SATIŞA ÇIKARIYORUZ
     Kursiyer Cansu Akgün de “Resim öğretmenliği okuyorum ama aşçılığa çok büyük ilgim vardı. Belediyenin bize sunduğu imkânı değerlendirmek istedim. Okuldan artakalan zamanlarda dünya mutfaklarını, Osmanlığı mutfağını, kendi mutfağımızın kültürünü, yemeklerini tanıyoruz. Pazarlar kuruluyor; yaptığımız ürünleri satışa çıkarıyoruz. Çok iyi bir şans. Hem ücretsiz hem de öğrendiğimiz bilgi, deneyim çok önemli. Burada olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

TORUNUM İÇİN GELDİM
     Kursa torununa daha güzel pasta ve yemekler pişirmek için geldiğini belirten Hatice Çiftçi ise “Burada gerçekten kendimi geliştirdim. Güzel şeyler yapıyoruz. Değişik yemekler öğrendik, Meksika yemekleri, Balkan yemekleri gibi. Hiç bilmediğim pastalar öğrendim. Ev halkı çok mutlu, her gün değişik şeyler yiyorlar” şeklinde konuştu.


+ Benzer Haberler
» Konak Belediyesi Gültepe Planı için kararlı
» Bornova Belediyesi Karşıyaka moral depoladı
» Bornova 2021’de kültür etkinlikleri ile renklendi
» Eksikleri gidermek için tatil iyi bir fırsat
» Bayraklı’da ‘yol’ seferberliği
» Yeni nesil Nissan Qashqai Türkiye’de
» Türkiye’nin ayakkabı üssüne Başkan İduğ’dan destek
» Bayraklı Sanat ve Müzik Akademisi yola çıkıyor
» Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına kulübe
» Dev projelere dev bütçe


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 24.01.2022
  Ticaret 22.01.2022
  Ticaret 21.01.2022
  Ticaret 20.01.2022
  Ticaret 19.01.2022
  Ticaret 18.01.2022
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni