Cuma, Eylül 20, 2024

İzmir SMMMO’dan teknoloji hamlesi

İzmir SMMMO ve Pavo Finansal Teknoloji Çözümleri A.Ş. arasındaki iş birliği ile mali müşavirlerin işlerinin teknoloji kullanılarak kolaylaştırılması hedefleniyor

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Pavo Finansal Teknoloji Çözümleri A.Ş. arasında gerçekleştirilen iş ortaklığı sözleşmesi düzenlenen toplantı ile duyuruldu. Yapılan iş birliği ile mali müşavirlerin işlerinin teknoloji kullanılarak kolaylaştırılması ve meslekte dijitalleşmenin önünün açılması hedefleniyor. Toplantıda konuşan İzmir SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yıldız, “Mali müşavirler tarafından ofislerde yapılan bütün işlerin tek bir platformda veri ürettiği bir yapıya varmak istiyoruz. Yazılım ya da teknoloji şirketleri bize çözüm üretiyorlar. Bu çerçevede Pavo ile yola çıktık” dedi.


“Pavo Teknoloji’nin birikiminden yararlanacağız”

Mali müşavirlerin teknolojiyi kullanan, veri analitiği yapan ve ülke için değer üreten bir konuma ulaşacaklarını söyleyen Yıldız, “İzmir SMMMO merkezli bu dönüşümün hikayesi aslında 2023’te başladı. Bizler mali müşavirlerin rutin işlerini ve operasyonlarını kolaylaştırmayacak hiçbir projeye evet demeyiz. Pavo Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü ile karşılıklı görüştük ve bir mutabakata vardık. Bunun dışında yazılım şirketlerine de kapımız açık. Mali müşavirler tarafından ofislerde yapılan bütün işlerin tek bir platformda veri ürettiği bir yapıya varmak istiyoruz. Bu bir hayal değil. Gerçekleştirilebilir bir şey. Yazılım ya da teknoloji şirketleri bize çözüm üretiyorlar. İhtiyaçlarımıza uygun çözümleri alıyoruz. Türkiye’deki tüm yazılım şirketleri sektörde bir şeyler üretiyorlar. Bu çerçevede Pavo ile yola çıktık. Pavo Teknoloji’nin birikiminden yararlanacağız” diye konuştu.


“Gücümüzün farkına varmalıyız”

Teknolojiyi kullanmadan ve birlikte iş yapmadan bir yere varılamayacağını ifade eden Yıldız, “Mali müşavirlerin teknolojiyi kullanması günün sonunda KOBİ’lerin de dijitalleşmesi demek. Proje KOBİ’lere de fayda sağlayacak. Öte yandan operasyonlarımızda maliyet avantajı sağlamak istiyoruz. Mali müşavir ofisleri kira ve insan kaynakları maliyetleriyle butik olarak daha fazla yürüyemez. Bu teknolojiden daha fazla yararlanmalıyız. Teknoloji uzmanı değil mali müşaviriz” ifadelerinde bulundu. 

Yıldız, şunları söyledi: “Mali müşavirler olarak farkında olmadığımız çok ama çok büyük bir gücümüz var. Bunun farkında olsak iyi olur. Bunu söylerken sadece bir odadan bahsetmiyorum. Türkiye’deki 130 bin mali müşavirden bahsediyorum.”


“İş birliklerine açığız”

Pavo Finansal Teknoloji Çözümleri A.Ş. Genel Müdürü Ercan Taşkesen ise “Yenilikçi teknolojiler ışığında her türlü işletmeye yeni nesil ödeme ve tahsilat çözümleri sunan bir finansal teknoloji şirketiyiz. Aynı zamanda Aktif Yatırım Bankası’nın yüzü ve iştirakiyiz. Bu finansal ekosistemde sigorta ürünleri, para transferi, fatura tahsilatı var. Finans dünyasında şu anda hem dijital dönüşüm yaşıyoruz hem de kısa zamanda finansal teknoloji şirketlerinin ortaya çıktığını ve önemli genellemelerle yurt dışı satışlarının gerçekleştiğini görüyoruz.  Pavo olarak 2013 yılından beri yazar kasa dünyasına girdik. Pavo olarak bizi farklılaştıran temel unsurlar teknoloji odaklı bakış açımız ve Ar-Ge kaynaklı yoğun yatırım yapmamız olarak öne çıkıyor. Ayrıca müşteri odaklı yaklaşıyoruz ve iş birliklerine açığız” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM