Cuma, Ekim 18, 2024

“Birkaç aya kredi müjdesi verebiliriz”

Cevdet Yılmaz Domlabahçe iş dünyası istişare

Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen İş Dünyası Temsilcileri ile İstişare Toplantısı’na katıldı. Basına kapalı yaklaşık 3 saat süren toplantıya katılan iş dünyası temsilcileri, gazetecilere açıklamalarda bulundu. 


Toplantıda yer alan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, eylülde açıklanacak Orta Vadeli Program’la ilgili kamu ve özel sektörün düşüncelerini aldı. 3,5 saate yakın bir toplantı oldu. Çok faydalı konular konuşuldu. Bütün konuşmacıların söyledikleri dikkatle not edildi. Cevdet Yılmaz, birkaç ay sonra özellikle finansmana erişim konusunda sanayicilere, yatırımcılara müjdeler verebileceğini söyledi” dedi. Yapılan toplantıda görüşülen en önemli konuların başında finansmana ulaşımın olduğunu aktaran İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise “Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemlerde hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası hem de diğer kurumların yapacağı düzenlemelerle iş dünyasının şu anda en önemli ihtiyacı olan finansmana erişim konusunda hızlı adımlar atılacaktır. Türk iş dünyasının günlük bazı beklentileri var, problemleri var, çözüm bekleyen hususları var. Bunların hepsini çok açık ve net bir şekilde kendileriyle paylaştık. Bugün gündeme gelen konularla ilgili çok doğru ve sonuç odaklı analizler yapma imkânı bulduk” ifadelerini kullandı.

‘Orta Vadeli Plan’ vurgusu

Toplantının katılımcılarından olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da toplantının konusunun eylül ayında açıklanması beklenen Orta Vadeli Plan ve İstanbul olduğunu belirtti. Olpak, “Kamusuyla, iş dünyasıyla, işvereniyle hep birlikte çözmek durumundayız. Toplantıda sadece sorunları değil, önerilerimizi de dile getirdik. Türk iş dünyasının şu anda ihtiyaçlarının başında öngörülebilirlik var. Beklentilerinize göre şahıslarımız da sizler de bizler de firmalarımız da harcama yapar ya da yatırım yaparız veya tasarrufta bulunuruz. Merkez Bankası Başkanımızla Hazine ve Maliye Bakanımızın birlikte verdiği fotoğrafı önemsiyoruz” diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ise bugün önemli ve güzel bir toplantı nitelemesi yaparak, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bugün ve gelecekle ilgili yaşamış olduğumuz sorunları, plan ve projeksiyonları, fikirlerimizi dinledi. Eylül ayında açıklanacak olan Orta Vadeli Plan’da nelere dikkat edilmesi gerektiğini aktardık. Plan ve program yapılırken çok daha az hata yapılarak ve bütün sektörlere dokunarak yapılmasında çok büyük fayda olacağını düşünüyoruz. İstişare ve orta akıl, Türkiye’nin geleceğine damgasını vuracak olan çalışma sistemidir” açıklamasında bulundu. 

TESK’ten KDV ve ÖTV’de geri adım isteği

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de fiyat artışlarının giderilmesiyle ilgili perakende yasasının çıkarılması, kuralların konulması gerektiğini, kural konulmadığı sürece fiyatların düşmeyeceğini dile getirdiğini söyleyerek, “Başta temizlik ürünleri olmak üzere gıda maddelerindeki ÖTV’nin tekrar eski hale getirilmesi, KDV’nin düşürülmesiyle ilgili taleplerimizi bildirdik” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM