Cuma, Eylül 20, 2024

S. Arabistan ile teknoloji transferi ve ortak üretim girişimi

Bayraktar Akıncı TİHA

Türk savunma sanayisinin milli insansız hava araçlarında yakaladığı ihracat başarısı, beraberinde yeni fırsatlar getiriyor. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yapılan Türkiye tarihindeki en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesinin ardından, İHA İmalatı Yerlileştirme Projesi kapsamında Baykar, ASELSAN ve Roketsan, Suudi Arabistan’da şirketleri ile yeni anlaşmalar imzaladı.

Baykar’ın, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile imzaladığı Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ihracatı ve iş birliği sözleşmesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olarak kayıtlara geçti.

Alınan bilgiye göre, bu sözleşmenin devamında, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde Riyad’da İHA İmalatı Yerlileştirme Anlaşması İmza Töreni düzenlendi. Törende, Baykar, ASELSAN ve Roketsan, Suudi Arabistan’daki şirketlerle yeni anlaşmalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Suudi Arabistan’dan üst düzey devlet yöneticileri ve şirket yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen törende, anlaşmalara Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci imza attı.


İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM