Pazar, Eylül 8, 2024

İzmir Balık Hali’nde sezon başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer av yasağının sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde düzenlenen geleneksel buluşmaya katıldı.

Esnaftan balık alarak siftah yapan Başkan Soyer, “Emek veren kardeşlerimizin sofralarına ekmek olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın daha ucuza, daha lezzetli ve sağlıklı balık yemesini diliyoruz” dedi.


“Bir kasa balık 2 bin 500 TL”

Yeni sezonda çok heyecanlı olduklarını dile getiren Murat Sağlam, “Av yasağı bitti. Artık balık ucuzlamaya başlar. Bu sezon da vatandaşlarımız bol bol balık yesin diye çalışıyoruz” dedi.

Ferruh Karataş ise balığın fiyatına dikkat çekerek, “Mazot pahalı olduğu için balık fiyatları da yüksek. Bir kasa balık 2 bin 500 TL. Çok yüksek. Normalde bu balığın bin TL olması lazım. Bu da esnafı olumsuz etkiliyor. Bu durumda hem esnaf balık almakta zorlanıyor. Hem de biz satmakta zorlanıyoruz” ifadelerine yer verdi.


“Trol tekneler kalkmadığı sürece Türkiye’de balıkçılık gelişmez”

Yüksel Çevik ise yakaladıkları yaklaşık 10 kilogramlık kaya levreğini göstererek, “Hayırlısı olsun. Güzel bir dönem geçirmeyi diliyorum. Özellikle hamsi konusunda bereketli bir yıl geçireceğimizi umuyorum. Levrek de tezgahlarda olmazsa olmaz” dedi. Rıfat Şaşı ise balıkçılıkta trol teknelerini kaldırmaları gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Trol tekneler kalkmadığı sürece Türkiye’de balıkçılık gelişmez. Her tarafımız denizlerle çevrili ama denizcilik bakanlığı yok. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlıyız. Aslında tersi olması lazım.” Kenan Turan ise “Hayırlı, bereketli bir sezon olacağına inanıyoruz. Sezon kapalı olduğu için balık fiyatları biraz yüksekti. İnşallah halkımıza daha hesaplı balık ulaştıracağız” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM