Perşembe, Eylül 19, 2024

Diyanet Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti

diyanet işleri başkanlığı

Cumhurbaşkanlığı (Diyanet İşleri Başkanlığı) tarafından 13 Eylül 2023 tarihli Resmî Gazete’de, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan karara göre, eğitim görevlisi olarak atanabilmek için en az 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamış veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak gerekiyor. Ayrıca dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren alanlarda yapılacak alımlarda en az 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, eğitim görevlisi kadrolarının yüzde onuna kadar yapılacak dini yükseköğrenim dışındaki alımlarda, lisans mezunu olup yüksek lisans çalışmasını tamamlamış olmak ve yapılacak sınavda başarılı olma şartı gerekiyor.


Kur’an eğitim merkezi müdürlüğü için pedagojik formasyon belgesi şartı 

Kur’an eğitim merkezi müdürü olarak atanabilmek için en az 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, en az 3 yılı Kur’an kursu öğreticisi unvanında olmak kaydıyla başkanlıkta 8 yıl görev yapmış olmak, hafız olmak ve pedagojik formasyon belgesine sahip olma şartı isteniyor. Diyanet Akademisi müdür yardımcısı olarak atanabilmek için ise en az 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, Diyanet Akademisinde eğitim görevlisi olmak gerekiyor.

Dini ihtisas merkezi müdürü olarak atanabilmek için de en az 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, en az 3 yılı eğitim görevlisi unvanında olmak kaydıyla başkanlıkta vaiz, dengi veya üstü sayılan görevlerde toplam 7 yıl veya ilahiyat fakültelerinde öğretim üyesi olarak en az 7 yıl görev yapmış olmak, İhtisas kursu belgesine sahip olmak ve ilahiyat alanında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak gerekiyor. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM