Cuma, Eylül 20, 2024

EÜ’den öğrencilere ‘Ege’ye Hoş Geldin’ şenliği

eü öğrenci şenliği

Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, geleneksel hale gelen ‘Ege’ye Hoş Geldin’ şenliğiyle yeni döneme coşkulu bir şekilde merhaba dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, geleneksel hale gelen ‘Ege’ye Hoş Geldin’ şenliğiyle yeni döneme coşkulu bir şekilde merhaba dedi.

Bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte öğrencilere eşlik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tören Şölen Alanında bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Budak, “Geleneksel hale getirdiğimiz, ‘Ege’ye Hoş Geldin’ şenliğimizde bu yıl da sizlerle bir araya gelmekten ve bu coşkuyu sizlerle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Pandemi ve deprem gibi koşullar nedeniyle uzunca bir süredir kampüsümüz, siz öğrencilerimizden yoksundu. Sizleri çok özlediğimiz bu aranın ardından 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında aramıza katılan birinci sınıf öğrencilerimizle oryantasyon etkinlikleri kapsamında bir araya geliyoruz” diye konuştu


“Egeli olmak bir ayrıcalık”

Ege Üniversitesi’nin köklü bir bilim yuvası olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz; Türkiye’nin ilk kurumsal tam akreditasyon belgesini alan, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi hüviyetine sahip Türk yükseköğretim sistemimize örnek, öncü bir üniversitedir. Yarım asrı aşkın süredir bilim yolculuğunu sürdüren Üniversitemiz, ülkesinin hedef ve ideallerine katkı sağlamayı esas almış köklü bir bilim yuvasıdır. Egeli olmak bir ayrıcalık, sizler de ailemizin birer mensubu olduğunuz için çok şanslısınız” dedi.

Yeni Egelilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Budak, “Gelişen ve değişen dünyayı yakından takip edebilmek için yabancı dilinizi geliştirerek bol bol kitap okuyun, spora ağırlık verin; sosyal ve kültürel olarak gelişmenize pek çok imkân sunan kampüs hayatına odaklanın. Eğitim hayatınız boyunca ve mezuniyet sonrasında kapılarımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu unutmayın. Sizlerle, her zaman iletişim halinde olacağız. Biz kocaman bir Ege Üniversitesi ailesiyiz ve bu ailenin en kıymetli üyeleri ise sizlersiniz. Başarılı canlı bir kampüsümüz var. Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinliklerini takip edin ve katılın. Başarılı bir eğitim-öğretim yılı ve yeni gelen öğrencilerimize güzel bir üniversite yaşamı diliyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM