Cuma, Eylül 20, 2024

Hamas İsrail’e saldırdı, İsrail “savaş” açtı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu başlattı. Filistinli gruplar çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak abluka altındaki Gazze Şeridi’ne götürdü. İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerini bombaladı.Yedek subayları göreve çağıran İsrail, son 50 yılın en büyük ve koordineli saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Netanyahu hükümeti ‘savaş hali’ ilan etti. Her iki taraftan yüzlerce kişi hayatını kaybetti


Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ operasyonu için düğmeye bastı.

Hamas’ın silahlı kanadı cumartesi sabahı İsrail’e karşı yüzlerce roket fırlatarak mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkesi sona erdirdi. Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e roket ve havan topları atıldı. Fırlatılan roketler Askalan kenti başta olmak üzere birçok bölgeye isabet etti, duman ve siren sesleri yükseldi.

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda yaralanan İsraillilerin sayısının 1864’e çıktığı belirtildi.

Açıklamada, yaralılardan 345’inin durumunun ağır olduğu bilgisi verildi.

Ne olmuştu?

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail’e “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 232 kişinin hayatını kaybettiğini, 1697 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

İsrail basınında da Hamas’ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 1590’a yükseldiği duyurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM