Pazartesi, Eylül 16, 2024

Bir peri masalı

Geçen ayın son günü Yelki-Olivela Doğal Yaşam Parkı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer-Neptün Soyer çiftinin büyük kızı Duygu’nun düğünündeydik. Duygu, sanatçı yanıyla öne çıkıyor. Balerin olduğunu biliyorum. Kardeşi Defne ise babası gibi hukuk öğrenimi aldı. Paris’teki hukuk fakültesi sonrasında DEÜ’den denklik eğitimini tamamladı. Soyer’lerin dünürleri İzgi Ailesi de İzmirli. Damat Çağan, mimar.

Üç bin civarında konuğun çok da güzel ağırlandığı nikah-düğün ortamı, lokasyon, Soyer’lerin doğa ile barışık yanını ortaya koyuyordu. Ailelerin yakınları ve dostları, arkadaşları yanında iş ve sanat dünyası, sivil toplum, Tunç Başkan’ın belediyedeki geniş çalışma arkadaşı grubu ve CHP İzmir’in il başkanı Aslanoğlu ve yönetimi ile ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, kurultay delegeleri 19.00-22.00 olarak belirtilen süreyi neşeli gecede oldukça uzattılar.

Öyle ki, eşimle 18.25’te otopark alanına vardığımızda, “erken oldu, bir süre oyalansak mı?” diye bile düşündük ama 18.40 gibi kapıya gittiğimizde bir de ne görelim davetlilerin yarıdan çoğu yerini almıştı bile! Biz, arkadaşlarımız Vecdi-Yasemin Sayar çiftini bırakma kaygısıyla 22.30 gibi ayrıldığımızda sanki düğün yeni başlıyordu, pist oynayanlarla dolup taşıyordu. Konukların yarıdan çoğu hala oradaydı. Çok mutlu gözüken Neptün Hanım da kendisini müziğin ritmine kaptıranlar arasındaydı. Biz de az da olsa kendimizi piste attık.

Kılıçdaroğlu’nun ince jesti

Çok keyifli, neşeli bir nikah-düğün oldu doğrusu. Üç bin kadar konuğu layıkıyla ağırlamak hiç de kolay olmasa gerek ama falsosuz geçti gece. Sanat ve basın dünyasından Ataol Behramoğlu, Zülfü Livaneli, İsmail Küçükkaya ile Kerimcan Kamal-Doğa Rutkay çiftini, bir ara klarneti ile sahne de alan Hüsnü Şenlendirici’yi gördüm. Nikah şahitleri iki çiftin kardeşleri yanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Nikah defterini gelin hanıma veren Kılıçdaroğlu bir de kısa konuşma yaptıktan sonra Selvi Hanım’ı orada bırakıp fazla kalmayarak ayrıldı. Düğündeki ilgiyi gelin ve damat üzerinde bırakmak için öyle davrandığını biliyorum. Zarif bir düşünce…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’dan başka Kılıçdaroğlu’na eşlik eden “PM Üyesi, YDK Üyesi” ve “Milletvekili” sıfatlı isimler de vardı. O.K. Salıcı, Rıfat Nalbantoğlu, Ali Öztunç, Yüksel Taşkın, Mahir Polat, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka. Önceki genel başkanlardan Hikmet Çetin de gördüğüm ve Kılıçdaroğlu gibi konuştuğum isimler arasındaydı. Kılıçdaroğlu’nun “müstakbel bakanı”, şimdi ise Özgür Özel’e destek veren PM Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de düğündeydi. Mutlaka isimlerini atladığım vardır.

Dikkat çeken konuklar

Fakat akşamın çok dikkat çeken kimi konukları vardı ki, onlara ayrı bir paragraf açmam gerek. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Atakan Duran ve İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kemal Bey. Bezircilioğlu, İzmir’e temelli yerleştiğim ilk zamandan itibaren futboldan dolayı iyi bir arkadaşlığımız olan, giderek dostluğumuzun pekiştiği bir isim. Duran’ı da Tire’den tanıyorum, çünkü kayınpederim Av. Ali İhsan Soyhan da Tireli.

İzmir’de Ümit Özlale’nin adaylığının ve bu doğrultudaki dalgalanmaların olduğu bir momentumda İYİ Partililerin düğüne davet edilmesini de onların davete icabet etmelerini de anlamlı buluyorum. Bu cümleden hareketle şimdi bana “ne demek istiyorsunuz?” diye sorulduğunu hissediyorum tabii… Şimdilik şu kadarını not edeyim; Soyer çifti İYİ Partilileri davet ederek çok iyi yapmış, onlar da aynı şekilde katılarak…

Her düğün, çiftler için bir peri masalıdır. Duygu ve Çağan’a yaşamlarında mutluluklar diliyorum. Duygu’nun kardeşi Defne’ye “darısı başına” diyorum.

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar