Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Securitas’tan 2024 yılında 2 bin kişiye yeni istihdam

SEDA GÖK / İSTANBUL

Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, 2023 yılında yüzde 75 büyüme ile 5.2 milyar TL ciro hedeflediklerini söyledi


Securitas Ülke Başkanı ve Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği(GÜSOD) Yüksek İştişare Kurulu Üyesi Murat Kösereisoğlu, 2024 yılında 10 bin yeni işe alım planladıklarını söyledi.
İnsan odaklı bir marka olduklarını ve  bu seneyi 22 bin çalışanla kapatmayı planladıklarını anlatan Kösereisoğlu, “2023 yılın sonuna kadar 2 bin 500’i aşkın kişilik istihdam hedefliyoruz. 2024 yılı için ise 10 bin kişi işe alım planlıyoruz. Teknolojiye olduğu kadar insan kaynaklarımıza da yatırım yapıyor, eğitimlerimizi güncelliyoruz. Bu bağlamda insan kaynağına 2023 yılında toplamda 11.2 milyon TL yatırım yapacağız. Bu rakama ücretler dahil değil” dedi.


Eleman sıkıntısı sürüyor

Güvenlik sektöründe eleman sıkıntısı devam ettiğini belirten Murat Kösereisoğlu, en fazla açığın İstanbul ve çevre bölgesinde olduğunu kaydetti.
Kösereisoğlu, “Sektörde halen 356 bin civarında özel güvenlik görevlisi çalışıyor. Özel güvenlik mesleğine inanarak yol alan çalışanlar için kariyer fırsatları oldukça fazla. Özel güvenlik sektöründe gençler için çok iyi kariyer fırsatları barındıyor. Saha kadromuzdan idari kadroya geçiş oranımız yüzde 29 civarında. Sadece sahadan idari kadroya geçmek değil, saha içerisinde de yükselmek için fırsatlar bulunuyor. Securitas, 2023 senesinde de 6,2 milyon TL’sini eğitime ayırarak güvenlik alanında uzman, yetkinlik alanı geniş insan kaynağı yetiştirmeyi hedefledi. İstihdamda Türkiye’de önemli bir konumda olan güvenlik firması gelişen teknolojiler ve dijital çözümlerle yaşanan insan kaynağı sorununa da çözümler geliştirmeye devam ediyor” diye konuştu.


Dijital altyapıya 58 milyon TL

Securitas Türkiye’nin 2023 yılında dijital alt yapıya 43 milyon TL ayırdığını anlatan Kösereisoğlu, “Securitas Türkiye, bu bütçeyi yılın 2’nci yarısında 58 milyon TL’ye yükseltti. Dijital IK Uygulamalarında özellikle yapay zeka kullanarak doğru kişiyi doğru projede görevlendirme yapılmasına dikkat çekerek “Daha önceki verilerin incelenerek yapay zekada doğru kişiye karar verilmesini sağlayabiliyor. Dijital IK uygulamaları hem çalışanların verimliliğini hem de müşterilerin aldığı hizmetin eş zamanlı olarak takibini sağlıyor” dedi.


2024 için 11 milyar TL ciro hedefi

Bu yıla ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kösereisoğlu, “Krizler fırsatları da beraberinde getirir. Pandemi ve ekonomik kriz ile yaşanan daralmayı yeni müşteri kazanımlarıyla dengeledik. 2022 yılını yüzde 80 düzeyinde bir büyüme oranı ve 3 milyar TL’nin üzerinde ciro ile kapattık. 2023 için ise yüzde 75 büyüme ve 5.2 milyar TL ciro hedefliyoruz.  2024’de  ise 11 milyar TL olmasını hedefliyoruz” dedi.

Güvenlik anlayışı değişiyor

Öngörülebilir güvenlik üzerinde çalıştıklarını ifade eden Kösereisoğlu, güvenlik anlayışındaki değişim hakkında şu bilgileri verdi:
“Güvenlik algısı ve güvenlikten beklenti her geçen gün daha da fazlalaşırken, bu alana yapılan yatırım maliyetlerinin de artması, güvenlikte yeni çözümlerle minimum maliyete optimum fayda nasıl sağlanıra odaklanmaya yöneltti. İnsan, bilgi ve teknoloji entegrasyonu ile ortaya çıkan güvenlik çözümleri alternatif ve uzun vadeli yatırımlarla yeni bir kapı açtı.

Dijital dünyada yapay zeka güvenlik sektöründe de aktif rol oynamaya başlarken olası risklere karşı alınabilecek önlemler, teknolojinin sunduğu ürünlerle ortaya çıkan çözümler ve Uzaktan İzleme Merkezinden çoklu nokta erişimi ve müdehale etkin çözümleri ortaya koydu. Artan maliyetler ve enflasyon teknolojiye olan ilgiyi arttırdı. Ciromuzdaki teknoloji çözümlerinin oranı her geçen yıl artıyor. Dijital alt yapı ve teknoloji destekli güvenlik çözümlerimizle riskleri minimize ederken, etkin maliyet kontrolünü sağlıyoruz.
Raporlama bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özellik. Yapılan tüm  görevler, risk ve olay bildirimleri güvenlik görevlilerinin kullandıkları akıllı telefonlar aracılığı ile yazılımı Securitas Türkiye’ye ait olan SMART üzerinden müşterilere raporlanıyor.

Yapay zeka aktif kullanılıyor

Risk Analizi, Risk Tespiti, Ekip Yönetimi ve IK uygulamalarında yapay zekayı aktif olarak kullanıyoruz. Geniş alanlardaki güvenlik taramasında radar teknolojisi ve güneş enerjisi ile çalışan kameralardan yararlanıyoruz. Elektrik enerjisinin bulunmadığı geniş ve düz operasyon sahalarında, belirlenen hat sınırları içerisindeki alanın korunması için 4-5 adet video analiz özellikli kamera sistemi yerine radar sistemi kullanılarak daha ekonomik bir güvenlik çözümü oluşturulabiliyor. Güvenlik altına alınmış belirlenen alana giren insan veya araçlar radar sensoru ile tespit ediliyor, alana otomatik olarak yönlenen kamera sistemi ile güvenlik ihlali doğrulanıyor ve Securitas Uzaktan İzleme Merkezi tarafından sesle caydırma yapılarak güvenlik sağlanabiliyor. Radarlar güneş panelleriyle de çalışabiliyor.

Üzerlerinde yer alan solar panellerin ürettiği elektrik sistemde depolanıyor. Böylece tam dolu iken, kapalı hava koşullarında bile kesintisiz 2 gün hizmet verebiliyor. Kolay kurulan sistemler, binek araçlarla taşınabiliyor, değişen risk koşullarına göre farklı alanlara nakledilebiliyor. Kullandığı sürdürülebilir enerji ile de çevre dostu bir çözüm sunuyor. Topladığımız verileri anlamlı bilgiye çevirebilmek son derece önemli. Securitas olarak olarak öngörülebilir güvenlik üzerinde çalışıyoruz. Hem globalde hem de Türkiye’de veri analizi üzerine çalışan ekiplerimiz mevcut. Ülke, segment, zaman ve olay bazlı kırılımları yapabiliyoruz. Bilgi birikimimiz ile ortaya koyduğumuz analizlerle öngörülü güvenlik yapıyoruz.”

KAYNAKSecuritas
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM