Cuma, Eylül 20, 2024

Türkiye-Mısır arasında Ortak Bildiri imzalandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beraberindeki iş insanları heyetiyle  birlikte  başkenti Kahire’ye yaptığı ziyaretin ilk gününde Türkiye- Mısır Yuvarlak Masa Toplantısına katıldı. Toplantıda konuşulan konuları sosyal medya hesapı üzerinden paylaşan Bakan Bolat, “Toplantı sonunda, ülkelerimiz arasındaki ticaretin 15 milyar dolara ulaştırılmasına yönelik adımlarımızı içeren Ortak Bildiriyi imzaladık”dedi


Bakan Bolat’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ise şöyle; 

“Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmet Samir Saleh’in Ağustos ayında ülkemizi ziyareti ardından, ticari ilişkilerimizde belirlediğimiz yol haritası doğrultusunda işadamlarımızla birlikte Mısır’dayız.

Ziyaretimiz kapsamında, Mısırlı Bakan kardeşim Sayın Saleh ile birlikte DEİK ve Mısır Sanayi Odaları Federasyonunun organize ettiği, iki ülke işadamlarının katıldığı, Türkiye- Mısır Yuvarlak Masa Toplantısına iştirak ettik.   

Toplantı sonunda, ülkelerimiz arasındaki ticaretin 15 milyar dolara ulaştırılmasına yönelik adımlarımızı içeren Ortak Bildiriyi imzaladık.

Ülkelerimiz arasında STA’nın 2007 yılında yürürlüğe girmesiyle, 1,5 milyar dolar olan ticaret hacmimiz bugün 10 milyar dolar seviyesine yaklaşmış bulunmaktadır. 

Ortak Bildiride de yer verildiği üzere, 15 milyar dolar hacim hedefine, özel sektörlerimizin de işbirlikleri ile çok daha kısa sürede ulaşacağımıza inanıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM