Cuma, Eylül 20, 2024

Aydın-Denizli Otoyolu’nda ilk etap hizmete açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen büyük bir proje olarak dikkat çeken Aydın-Denizli Otoyolu’nda 60 ila 140’ıncı kilometreleri arasında yer alan Kocabaş-Kuyucak bölümü, bugün sabah saatlerinde trafiğe açıldı. İki kent arasındaki ulaşım süresini yaklaşık 1 saat 10 dakikaya düşürecek. 3 Kasım Cuma günü saat 08.00 itibariyle trafiğe açılan bu bölüm, Aydın ve Denizli illerini birbirine bağlayarak ulaşımı daha hızlı ve kolay hale getirecek.

İzmir-Antalya arası 3 saat olacak

Aydın- Denizli otoyolunun tamamlanmasıyla İzmir ile Antalya arasında 6 saati bulan yolculuk süresi 3 saate düşecek. Dev proje Ege ve Akdeniz bölgelerinin ticaret ve turizmini daha da geliştirecek.Aydın-Denizli Otoyolu’nun bu 80 kilometrelik kesimi, bölge sakinleri ve sürücüler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Yolculuklar daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilecek, böylece bölgenin ulaşımı önemli ölçüde iyileştirilmiş olacak.

2. etap 1.1 milyon euroya mal olacak

Öte yandan, İzmir-Aydın-Denizli- Antalya otoyolunun 2. etabı olan 140 kilometrelik 6 şeritli Aydın- Denizli otoyolu 23 kilometrelik bağlantı yolları ile birlikte toplamda 1 milyar 137 milyon euroya mal olacak. Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamı ise 2024’te hizmete açılacak.

Bakan Uraloğlu duyurmuştu 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Oraloğlu, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, “İki Şehri Konforla Kavuşturuyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle yürütülen proje kapsamında Aydın – Denizli Otoyolu’nun 60 – 140. km’leri arasındaki 80 km ana gövde 9 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 89 km’lik kesimi yarın hizmete alıyoruz. Yol Kavuşturandır, Yol Medeniyettir…” ifadesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM