Cuma, Eylül 20, 2024

“Enflasyonu 1 yıl içinde ciddi oranda kontrol altına alacağız”

Mehmet Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmacı olarak katıldığı Marka Konferansı’nda açıklamalarda bulundu. Enflasyonu 1 yıl içinde ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini söyleyen Bakan Şimşek, cari açığı kapatacaklarını dile getirdi. Bakan Şimşek, “Reformlar, fiyat istikrarı ve mali disiplinle Türkiye’nin dünyadaki konumu yükselecek. Daha çok bol oksijenin olduğu ve gençler için cazip bir ülke haline geleceğiz” dedi.

“Gençlerimiz bize inansın”

Kurala dayalı uluslararası normlara göre politikalar uyguladıklarını belirten Şimşek, “Son 5 ayda finans çevrelerinin ilgi gösterdiği bir ülke haline geldik. Kredi notu görünümümüz iyileşti, daha erken aşamadayız, global finans çevrelerinin desteği sürüyor, bu gelişmeleri yeterli görmüyoruz, daha yolumuz uzun. Son yıllar zorlu yıllardı. Gençlerin ülkemizin kıymetini bilmesi ve potansiyeline inanmalarını istiyoruz. Hayat pahalılığını azaltmak, refah seviyesini artırmak için çalışıyoruz. Gençlerimiz bize inansın. Yurtdışı buradan göründüğü kadar cazip değil” diye konuştu.

Bakan Şimşek, güven inşa etmek istiyorsanız söylemlerinizin de buna uygun olması gerektiğini dile getirerek, “OVP’de hedefleri ortaya koyduk. Şimdi uygulama zaman. Şeffaf olmanız ve tutmayacağınız sözü vermemeniz lazım. Tutarlı olmak ve dürüstlük çok değerli” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM