Perşembe, Eylül 19, 2024

Bayraktar: Ateşkes olmadan hiçbir enerji projesini görüşmeyeceğiz

alparslan bayraktar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Gazze’de ateşkes yapılmadan, Türkiye’nin İsrail ile hiçbir enerji projesini görüşmeyeceğini belirtti.

İsrail ile Türkiye arasında yürütülen enerji projelerinin devam edip etmediği sorusuna Bayraktar, “Böyle bir atmosferde bu kadar büyük bir vahşetin insanlık dramının yaşandığı ortamda herhangi bir projeden konuşmak, insanlığa, insanlığımıza oradaki kardeşlerimize karşı saygısızlık olur diye düşünüyorum. Bizim bu saatten sonra konuşacağımız tek şey, acaba Gazze’nin elektrik, su, gıda ihtiyacını nasıl giderebiliriz bu olabilir. Tek proje bu olur” yanıtını verdi.


“Gündemimiz yine Gazze’ydi”

Kendisi için Gazze’nin önemine işaret eden Bayraktar, “13 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da çok önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Bir özür beyanı İsrail ile duran ilişkilerimizin tekrar normalleşmeye girdiği bir 2016 dönemi oldu. İki enerji bakanı, orada heyette ben de vardım. İsrail ile bazı projeleri doğal gaz projelerini konuşmaya başladık. Konuştuğumuz çok önemli bir başka proje daha vardı. O gün yine gündemimizde Gazze vardı. Gazze’nin kamu binalarına, okullarına elektrik götürülmesiyle alakalı projeler vardı. Tek üretim santralinin sadece 2 günlük yakıt kabiliyeti olan o santralin iyileştirilmesi ile ilgili projeler vardı. Bu çerçevede başlayan bir ilişki oldu. 2017’de Gazze’ye gittim” dedi.


“Gazze’ye jeneratörler gönderdik”

Bayraktar, sonra ilişkilerin tekrar durma noktasına geldiğini, projelerin rafa kalktığını vurgulayarak “Kısa süre önce BM Genel Kurulu marjında Sayın Cumhurbaşkanımızın İsrail Başbakanı ile görüşmesi oldu. Sonraki süreçte benim İsrail’e gitmem gündemdeydi” diye konuştu. Gazze’de yaşanan büyük vahşet ve zulümden sonra konuşacağı tek projenin tekrar Gazze’nin elektriğini nasıl ayağa kaldırmak olacağının altını çizen Bayraktar, “Jeneratörler gönderdik Refah kapısında bekliyor. Power Ship dediğimiz gemi yüzer santral, mobil santrallerle oraya nasıl katkıda bulunabiliriz. O insanları tekrar normal hayatlarına döndürebiliriz” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM