Perşembe, Eylül 19, 2024

ETİD deprem bölgesini e-ticaret ile ayağa kaldıracak

e-ticaret

16 yıldan beri Türkiye’de e-ticaretin sağlıklı gelişmesi için çalışmalar yürüten ve e-Ticaret’in Türkiye ekonomisinin itici gücü olması için çalışan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD); deprem bölgesinin e-ticaret ile kalkınmasını sağlamak amacıyla ‘E-Ticaret Konferansları Turu’ düzenleyecek.

Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep ’te düzenlenecek konferans serisinde bölgeye özel destek programlarının tanıtımı yapılacak. ETİD 119 üye firması ile bölgenin kalkınmasına destek olmayı hedefleniyor.

ETİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen bölgenin ekonomik yaralarının sarılma ihtiyacı halen devam ediyor. Üye firmalarımızın halihazırda çok kapsamlı destek programları bulunuyor. Hem bu programları tek bir çatı altında tanıtmak hem de yeni programlar için istişarelerde bulunmak için bölgede ‘Deprem Bölgesi E-Ticaret Konferansları’ serisi düzenleyeceğiz” dedi.


Konferans yeni destek programları yaratılmasına vesile oldu

Konferans hazırlıkları ile ETİD üyelerinden programları olmayanların da yeni destek programları çalışmaya başladığını vurgulayan Ekmekçi, “Mevcut destek programları da güncelleniyor ve ETİD olarak yeni destek programlarına vesile olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Deprem bölgesine yönelik e-ticaret destek programlarının tanıtımı ile ticaretin arttırılması hedefiyle düzenlenecek konferanslar, 4 Aralık’ta Adana’da, 5 Aralık’ta Kahramanmaraş’ta ve 6 Aralık’ta da Gaziantep’te gerçekleştirilecek. 


Sanayi ve Ticaret Odaları destekliyor

Deprem Bölgesi Konferanslarında ‘E-İhracat Destekleri Programından Nasıl Yararlanırım?’, ‘Ulusal Pazaryerlerinde Nasıl Satış Yapabilirim?’, ‘Deprem Bölgesine Özel Destekler Nelerdir?’, ‘Kadın Girişimcilere Özel Destekler Nelerdir?’, ‘Kendi E-Ticaret Sitemi Nasıl Kurar ve Satışa Başlarım?’, ‘Yurtdışı Tüketicilere Nasıl Satış Yapabilirim?’ konu başlıkları ele alınacak.

Konferans serisinin destekçileri arasında özel sektörden ETİD üye firmaların yanı sıra bölgedeki Ticaret ve Sanayi odalarından Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bulunuyor.

KAYNAKETİD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM