Cuma, Eylül 20, 2024

5 puanlık prim indiriminden 7 milyon 579 bin kişi yararlandı

vedat ışıkhan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) uygulanan 5 puanlık prim indiriminden faydalanan sigortalı sayısının 7 milyon 579 bin kişiye ulaştığını bildirdi.


“Türkiye Yüzyılı’nda emek sizden destek bizden”

Paylaşımında Prof. Dr. Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı’nda emek sizden destek bizden. Sosyal Güvenlik Kurumumuzca uygulanan 5 puanlık prim indiriminden bugüne kadar faydalanan sigortalı sayımız 7 milyon 579 bin kişiye ulaştı. Primlerini zamanında ödeyen, işlemlerini yasal süresi içerisinde gerçekleştiren, kayıt dışı işçi çalıştırmayan, 5 puanlık prim indiriminden faydalanabilirsiniz. Çalışanın ve üretenin yanında kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Işıkhan’ın paylaşımında yer verdiği görselde ise başlangıçtan bugüne 5 puanlık prim indiriminden faydalanan ortalama iş yeri sayısının 1 milyon 47 bine, sağlanan prim indiriminin ise 291 milyar 889 milyon 244 bin 763 TL’ye ulaştığı belirtildi. Bu yılın temmuz-aralık döneminde brüt asgari ücrete göre her bir sigortalı için 670,73 TL ile 5 bin 30 TL arasında indirimden yararlanarak yüzde 13,3 daha az prim ödenebileceği kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM