Perşembe, Eylül 19, 2024

Megapol Group İzmir’e katkı vermeye devam ediyor

megapol group

İzmir’in en büyük aktarma ve birleşme merkezi Halkapınar’da yer alan Megapol İzmir’in, 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor


Megapol, ‘İzmir Gibi Çok Sesli, Çok Renkli’ sloganıyla yola çıkarak, rezidans ve ofislerin bulunduğu 3 büyük kuleden oluşan dev bir merkez oluşturuyor. Bugüne kadar Karşıyaka’da Mavi Kule, Pasaport’ta Heris Tower, Bayraklı’da Sunucu ve Martı Plazalar, Alsancak’ta Kordon Kule, Bayraklı’da Megapol Tower ve Halkapınar’da Çarşı Kule projelerini hayata geçiren Megapol Group, şimdi de 400 milyon dolarlık harcamayla İzmir’e 9’uncu büyük yatırımını gerçekleştiriyor. Yapımı devam eden merkezde, kulelerdeki ofis ve rezidans alanları dışında alçak katlı apartman daireleri, çok katlı mağazalar, kafe-restoran ve alışveriş dükkanları, kapalı ve açık yüzme havuzları, kültür, sanat ve spor merkezi de bulunacak. Öte yandan bin 450 araç kapasiteli otoparkı ile hizmet verecek Megapol İzmir, İzmir’in en büyük aktarma ve birleşme merkezi Halkapınar’da yer alıyor.

Üç kuleden oluşan projenin en yüksek kulesinde, 90 metrekareden başlayan ve 235 metrekareye kadar genişleyen, İzmir manzaralı ofisler yer alıyor. Söz konusu yeni model ofisler ister ev, istenirse de ofis olarak kullanılabiliyor. İkinci kulede ise yeni ev-ofis düzenlemesi ile hazırlanmış bölümler yer alıyor.  Şehir içi otobüs, metro, tramvay ve İZBAN terminallerine yürüme mesafesinde bulunan Megapol İzmir’e her yerden kolayca ulaşılabiliyor.


2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor

Projenin tamamının 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Megapol İzmir projesinin bünyesinde, başka bir yerde rastlanmayacak ilginç bir yaşam alanı daha oluşturulacak.  ‘Cadde Evleri’ olarak adlandırılan bölümlerde, geleneksel kent kültürünün yaşatıldığı, 3 ve 5 kat arası değişen balkonlu ve yer alacak alışveriş caddesinde, başka bir yere gitmeye gerek kalmadan, her türlü ihtiyaçlarını karşılama, kafe-restoran-banka-mağaza gibi imkanlardan yararlanma fırsatı bulabilecekler. 330 metre uzunluğundaki alışveriş bulvarı, mağazalar, restoranlar, kafeler, süpermarketler ve değişik alışveriş merkezleri ile bölgenin yeni çekim merkezi olmaya aday. Türkiye’nin en uzun çarşılarından birine ev sahipliği yapacak olan ‘Megapol İzmir’de 57 bağımsız çarşı ünitesi bulunuyor.

Megapol İzmir projesinin içinde, bölgenin en büyük Kültür ve Sanat Merkezi de yer alıyor. Teknik ve akustik bakımından kusursuzca tasarlanan bin kişilik kapasiteye sahip Megapol Kültür ve Sanat Merkezi’nde, tiyatrodan müzikale, stand-up’dan sinemaya ve sergiye kadar pek çok sanat etkinliği düzenlenebilecek. İzmir için önemli bir konu olan depreme karşı sağlamlık konusunda konuşan Megapol Group Başkanı Selim Gökdemir, bu projesinin de İzmir’in en sağlam yapıları arasında yer alacağını belirterek, “Depreme karşı sağlamlık en önem verdiğimiz konuların başında geliyor” dedi.


Dijital Tarih Müzesi ile sanata katkı

Megapol Group kent kültürüne, sanatına, eğitimine ve tarihine yönelik çalışmaları aralıksız yürütürken, bir yandan da ‘Dijital Tarih Müzesi’ hazırlığını tüm hızıyla sürdürüyor. 1925-2007 yılları arasında Almanya Başkonsolosluğu olarak hizmet veren İzmir 1. Kordon’daki 132 yıllık tarihi binayı, 2016 yılında Almanya Devleti’nden satın alan Megapol Group, binayı aslına uygun biçimde restore ettiriyor. Uzun süren yasal izinler ve işlemlerin ardından başlayan restorasyon çalışmaları, yoğun şekilde devam ediyor.

Megapol İzmir’de modern zemin iyileştirme teknikleri kullanıldığını, son deprem yönetmeliğine göre inşa edildiğini belirten Gökdemir, “Zemine 44-65 metre arasında değişen bin 613 adet fore ve baret kazık çakıldı. 3 metre kalınlığa kadar ulaşan yekpare radye temel sayesinde tüm yük zemine eşit olarak dağıtılıyor. Ayrıca müze olarak düşünülen binanın iki bina yanındaki tarihi evi de satın aldık. Onu da bu dijital müzeyle birleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 73 yıllık İzmirli yerel bir şirket olarak biriktirdikleri bilgi ve deneyimlerini, uluslararası ölçütlere taşıdıklarını ifade eden Gökdemir, “Güçlü ekonomik yapımız ve modern vizyonumuzla küresel ortaklarla da iş yapma yeteneğine sahibiz. Bu özellikleri ile Megapol Group, küresel ve yerel kavramlarının sentezi olan ‘küyerel’ bir yatırım grubu” diyerek, İzmir’in kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.


Megapol Film-Belgesel Yapım Merkezi tarihe ışık tutacak

Tarih hakkında tüm gerçeklerin çarpıtılmadan bilinmesi gerektiğini, geçmişini doğru anlayamayan toplumların geleceklerini de doğru şekillendiremeyeceklerine inandıklarını vurgulayan Gökdemir, tarihimize katkıda bulunabilmek için bir ‘Megapol Film-Belgesel Yapım Merkezi’ kurduklarını anlattı. Bu merkezde, belgeselcilikte uzmanlaşmış bir ekiple birlikte, yakın tarihimizin önemli olaylarını, tarihi kimliklerimizi ve geçmişimizin hassas dengesini tarafsız olarak belgeleriyle günümüze taşımayı amaçladıklarını ifade etti. Gökdemir, çekilecek belgeselleri hem İzmir Kordon’da restorasyonu süren ve Dijital Tarih Müzesi olarak hizmete girecek olan eski Alman Konsolosluğu binasında, hem de Megapol Group’un online kanallarında yayınlayacaklarını ifade etti.


Megapol Sera Projesi, lojistik açıdan değer taşıyor

Megapol, ana faaliyet konusu olan gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra yenilenebilir enerji alanında da yatırım yapıyor. Megapol Sera, 4,5 milyon nüfusuyla Türkiye’nin 3’üncü büyük şehri olan İzmir’in tam merkezinde, Karşıyaka ilçesine bağlı Sancaklı Köyü mevkiinde yer alıyor. Megapol’ün lisans alanı ise batısında Atatürk OSB’den, doğusunda İzmir Şehir Hastanesi’ne kadar uzanıyor. Şehrin ana ulaşım hatlarına yakınlığı sebebiyle kolay ulaşılabilir olan Megapol Sera Projesi, lojistik açıdan da değer taşıyor. 44 bin metrekarelik iki parselden oluşan alanda 55 metre uzunluğunda 4 tünelden oluşan 2,112 metrekarelik sera inşa edildi.

Mevcut seranın batı yönünde yine 55 metre uzunluğunda 8 tünelden oluşan sera ve bu seranın güney yönünde 70 metre uzunluğunda 15 tünelden oluşan 10,080 metrekarelik bir sera daha inşa edilerek toplam 16,416 metrekarelik sera alanına ulaşılabiliyor. Sera alanında bulunan Mega 1 ve Mega 2 kuyularında tüm sera alanına yetecek ısı sağlanması için tüm borulama ve kablolama işlemleri yapıldı. Birçok ürün ihtiyacına uygun su kalitesine sahip 68 ve 250 metrelik soğuk su kuyuları, revers osmos arıtma sistemi ile her ürüne uygun tarım suyu haline getirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM