Pazar, Eylül 8, 2024

“Kadınlara yönelik fırsatları geliştirmek için çalışıyoruz”

Dünyanın en önemli iş dünyası ve ekonomi dergilerinden Forbes, pazar araştırma şirketi Statista ile kadınların iş gücü içinde ve dışında desteklenmesine öncülük eden şirketleri belirleyen Kadınlar için Dünyanın En İyi Şirketleri 2023 listesini yayınladı. 37 ülkeden 70 bin kadının ankete katılımıyla oluşan listede Estée Lauder Şirketleri, 400 şirket arasında ikinci sırada yer aldı. Bu başarıya dair değerlendirme yapan Estée Lauder Şirketleri Kurumsal Pazarlama ve Verilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Jane Lauder, “Kurulduğumuz günden bu yana hem kendi iş planımızda hem de dünya çapında toplumsal konularda kadınlara yönelik fırsatları geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.


Üst düzey pozisyonların %59’unda kadınlar var

Estée Lauder Şirketleri tarafından yapılan açıklamaya göre, başkan yardımcısı ve üzeri pozisyonların yüzde 59’u kadınlar tarafından yürütülüyor. Ek olarak, kadınlar, şirketin Küresel Araştırma ve Geliştirme İnovasyon Merkezlerinin tamamı olan 6’sına da liderlik ediyor. Estée Lauder Şirketleri bünyesinde görev alan bilim insanlarının, mühendislerin ve teknik profesyonellerin yüzde 60’ından fazlasını ise yine kadınlar oluşturuyor.

Aynı zamanda şirket dahilinde, kadınların liderlik pozisyonlarında ve iş gücünde temsilini artırmak için çeşitli programlar ve inisiyatifler yürütülüyor. 2021 yılında duyurulan ‘Opening Doors: Kadının Gelişimi ve Cinsiyet Eşitliği Stratejisi’ bu yapının güçlendirilmesinde önemli rol oynuyor. Kadın liderlerin, kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olmak ve liderlik becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamak için faaliyet gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM