Pazar, Eylül 8, 2024

100’üncü yılda 100’lerce iyilik

Yaşar Üniversitesi tarafından başlatılan “İzmir’de İyilik Var” etkinliği, 8’inci senesinde “100. Yılda 100’lerce İyilik” teması ile düzenlendi. Gün boyu süren etkinlikte atölyeler, paneller, gösteri ve konserler gerçekleşti.

Yaşar Üniversitesi’nin, 2016 yılında “Kampüste İyilik Var” sloganıyla başladığı iyilik yolculuğu, “İzmir’de İyilik Var” isimli sosyal sorumluluk kampanyasına dönüşerek tüm kente yayıldı ve her yıl bu kapsamda pek çok etkinlik düzenlendi. Bu sene ise Yaşar Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı, İzmir Kent Konseyi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve 14 sivil toplum kuruluşunun iş birliğinde gerçekleşen İzmir’de İyilik Var, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen “100. Yılda 100’lerce İyilik” temasıyla Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı. Alsancak Dominik Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, paneller, konserler ve gösteriler yapıldı. Stantların kurulduğu alanda yapılan ‘İyilik Kermesi’nde ise yılbaşı hediyeleri satıldı. Ege Orman Vakfı, TEGV ve Keşif Atölyeleri Derneği’nin “Gönüllüler Konuşuyor” adlı söyleşisiyle başlayan etkinlik, Eşit Yaşam Derneği’nin gerçekleştirdiği “Kadın Hareketinde Gönüllülük” adlı söyleşiyle devam etti. İzmir Kent Konseyi, “Yerelde Dayanışma” adlı söyleşi düzenledi. Hayalime Ortak Ol Topluluğu ise serbest kürsü etkinliği yaptı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte; Nar Taneleri Korosu şarkıları seslendirirken sanatçı Ali Erol ise pan flüt dinletisi gerçekleştirdi. Aliağa Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi ve Çocuklar Geleceğimizdir Derneği, dans gösterisi sergiledi. Bu yıl vefat eden Çocuklar Geleceğimizdir Derneği’ kurucusu Fatma Canan Ünlü de anıldı. Etkinlik, Agora Minör Müzik Grubu’nun konseriyle sona erdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM