Pazar, Eylül 8, 2024

“Tarım ve sanayinin entegrasyonunu maksimum düzeye getireceğiz”

İBRAHİM YUMAKLI

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarını bir araya getiren Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD)’ın düzenlediği KASTEXPO Fuarı’na, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı. Yumaklı, “Üretimi ve verimliliği artırmak için, işsizliği azaltmak için ki en son açıklanan veriler ile uzun zamanların en iyi rakamlarına ulaştık. Her imkanı, her ihtimali değerlendirmek için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bütün girişimcilerimizle beraber, siz kıymetli iş insanlarımızla beraber Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Tarım ve sanayinin entegrasyonunu maksimum düzeye getireceğiz. Bizler her aşamada üreticilerimizi destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.


“Üretimin lokomotif gücü, girişimciler”

İş dünyasındaki gelişmelerin her alana yayılabilmesi için güçlü bir girişimciliğin şart olduğunu vurgulayan Yumaklı, “Zira üretimin lokomotif gücü girişimciler. Son yirmi bir yıllık süreçte ülkemizde birçok değişiklik oldu. Ve her şeyden önemlisi uluslararası arenada ortaya koyduğumuz performansla Türkiye adeta bulunduğu coğrafyanın değil dünyanın yıldızı haline geldi. Pandemide sonra 6 Şubat’taki depremler ile beraber çok zorlayan, bize hasar veren kısmen ülkemizin ekonomisini istikrarlı bir büyüme için engel olacağını düşündüğümüz bir süreci yaşadık. Ama iş insanlarımız her ortama uyum sağladıkları gibi bu güç ortama da uyum sağladılar. Bugün ülkemizin gelişimi için daha iyiye daha öteye gidebilmesi için o psikolojiden çıktılar ve başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyorlar” diye konuştu.


“Fuarın geliri ile üniversite öğrencilerine burs vereceğiz”

İçdaş Yönetim Kurulu Üyesi ve KASİAD Başkanı Ayhan Aslan ise “KASTEXPO Türkiye’de ve Kastamonu’da iş dünyasının buluşma noktası, iş birlikleri ve kaynaşmanın olduğu fuar. Gerek sel felaketinde gerek deprem merkezinde birlik ve beraberlik içinde birçok yerde yardımlarda bulunduk. Vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Fuarın gelirleri, eğitime ve öğrencilere destek olan KASİAD Vakfı’na aktarılıyor. Bu sosyal sorumluluk odaklı yaklaşımla, KASTEXPO Fuarı’nın amacı, KASİAD üye firmalarının küresel pazarda rekabet edebilirliğini artırmak ve topluma fayda sağlamak” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM