Pazartesi, Eylül 16, 2024

Yeni asgari ücret 17 bin 2 TL oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024’ten itibaren 700 TL’si asgari ücretin desteği olmak üzere net asgari ücret 17 bin 2 TL oldu.

Yaptığı açıklamada Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz yeni asgari ücretin çalışmalarını tamamladı. Komisyonun hedefi tüm tarafların istediği şekilde sınırı belirlemek. İşçi ve iş veren tarafında bir hakem rolü üstlendik. Süreçte olumlu yaklaşım gösteren tüm paydaşlara teşekkür ederim. Burada bir asgari ücret alt sınırı belirlemenin yanı sıra, sorunların çözümü için yapıcı yaklaşım gösterilmesinin olumlu bulduğumu söylemek istiyorum. İlgili bakanlıklarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ederiz. Belirlenen yeni miktarın tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum. 2024’te geçerli olacak asgari ücret 700 TL’si asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmiştir. Temmuz ayına göre artış yüzde 49, ocak ayına göre yüzde 100 oldu. Yeni miktarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.


Atalay: Talebimiz 18 bin TL’ydi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay da konuşmasında şunları kaydetti: “İki saat öncesine kadar resmi rakam söylemedik. Talebimiz 18 bin TL’ydi ve yılda iki kere müzakerenin yapılmasıydı. Fiyat artışları ortada. Ama anlaşılan rakam 17 bin TL. Enflasyon durmadığı sürece bir kereyle asgari ücret talebini yerine getiremeyiz.”


Akkol: Tüm paydaşların faydası için azami çaba gösterdik

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol da, “Uzun ve zorlu süreci geride bırakıyoruz. Tüm paydaşlarımızın faydası için azami çaba gösterdik. Asgari ücret bir taban ücret, makul olması gerekir. Hedefimiz ortalama ücretin artması olmalı. Asgari ücret desteği için teşekkür ediyorum. Odağımızı enflasyonla mücadeleye ayıracağız” dedi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM