Pazar, Eylül 8, 2024

KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL üretim iznini aldı

Özel Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), 5580 sayılı kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üretim iznini aldı. 5580 sayılı kanun kapsamında alınan izinle KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL, hem üretim yaparak öğrencilerin sektör içinde gelişimini sağlayacak hem de firma ve kurumlara hizmet vererek gelir elde edecek. KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Ardıç, bu izin için uzun zamandır beklediklerini ve gelen yazıyla artık okul olarak sektöre profesyonel üretim yapabileceklerini söyledi.

Öğrencilerin ve personelin mesleki kazanımlarının üretim içinde gelişimi, ülke sanayisine katkısı, atölye teçhizat ve donatılarının aktif kullanılması amacıyla bu başvuruyu yaptıklarını anlatan Ardıç, “5580 sayılı Kanun kapsamında ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak gerekli şartları sağlanan atölye ve laboratuvarlarda üretim faaliyetine başlıyoruz. Okulumuzun şartlarına uygun üretimler için sanayicilerden siparişleri bekliyoruz” dedi.


“Sektörlerin beklentilerini yakından takip edebileceğiz”

Üretim izninin Makine ve Tasarım Teknolojileri, Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC), Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Elektrik Bakım Onarım, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Endüstriyel Bakım Onarım, Metal Teknolojileri ve Kaynakçılık bölümlerini kapsadığını vurgulayan Ardıç, “Bu izin ile öğrenciler öğretmenlerin ve personelin anlatımının, öğretiminin ötesinde sektörün beklentilerini, piyasa koşullarının üretim aşamasında taleplerini deneyimleme şansı yakalayacaklar. Ayrıca sektördeki değişikleri ve değişen beklentileri de vakit kaybetmeden öğrenmiş olacağız. Bu izin ile her anlamda önemli bir eşiği aştığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM