Perşembe, Eylül 19, 2024

CHP, 242 seçim bölgesinde adaylarını belirledi

chp kurultayı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart’ta yapılacak seçimler için 6’sı büyükşehir 242 seçim çevresinde daha belediye başkan adaylarını belirledi. CHP Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısı CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Deniz Yücel, belirlenen belediye başkan adaylarını açıkladı.


CHP, 4 büyükşehirde mevcut başkanlarla yola devam edecek

Yapılan oylama sonrasında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine karar verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer olarak belirlendi. Eskişehir’de ise önemli bir gelişme yaşandı. Uzun yıllardır Yılmaz Büyükerşen’in yönettiği Eskişehir’de değişime gidildi. Büyükerşen’in de önerisi doğrultusunda, belediye genel sekreteri Ayşen Ünlüce aday gösterildi.

Artvin Belediye Başkan adayı Bilgehan Erdem, Giresun Belediye Başkan adayı Fuat Köse, Kırklareli Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Niğde Belediye Başkan adayı Hulusi Özen, Sinop Belediye Başkan adayı Metin Gürbüz, Uşak Belediye Başkan adayı Özkan Yalım, Yalova Belediye Başkan adayı Mehmet Gürel, Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem olarak belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’ın adaylıklarının görüşülmesi ileri bir tarihe bırakıldı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM