Pazartesi, Eylül 16, 2024

İthalatta tarife kontenjan üst sınırları belirlendi

Ticaret Bakanlığı tarafından, İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ 19 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğde, Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Filmaşin İthalatında Geçici Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Karar kapsamında, ek mali yükümlülük şeklinde uygulanan geçici korunma önleminden muafiyet sağlanması amacıyla açılan tarife kontenjanının kullanım usul ve esaslar düzenlendi. 

Tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için Filmaşin İthalatında Geçici Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararın ekinde yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 45 bin 665 ton olarak belirlendi. Her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı ise 15 bin 552 ton’u geçemeyecek.

Öte yandan, tarife kontenjanı taleplerine ilişkin başvurular Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan E-İmza Uygulamaları altındaki ‘E-imza Uygulamalarına Giriş’ bölümünde bulunan ‘İthalat İşlemleri’ kısmında elektronik imza ile  yapılabilecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM