Pazar, Eylül 8, 2024

“Tatilin asıl amacı çocuğun dinlenmesi”

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel (GVO) İzmir Okulları rehberlik birimi uzmanları, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk yarı yıl tatilinin başlamasıyla öğrenciler ve aileler için tatil önerilerini paylaştı. Ocak ayı ara tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için öğrencilere ve velilere önerilerde bulunan uzmanlar,  “Tatilin asıl amacının çocuğun dinlenmesi ve iyi haline katkı sağlaması olduğu unutulmamalı“ diye vurguladı.

Tatil planında çocuğun ailesiyle ortak aktiviteler yapabileceği, birlikte keyifli vakit geçirebileceği özel zamanların olmasının faydalı olacağını belirten uzmanlar,  aile ile paylaşımlı etkinliklerin, çocuğun yaratıcılığına ve kendini ifade becerilerine katkı sağlayan, bedensel gelişimlerini destekleyen etkinliklerin önemine dikkat çekti.


Zaman yönetimine vurgu yapıldı

Tatilin serbest zaman veya boş zaman olarak tanımlaması yerine sorumlulukların yerine getirildikten sonra kalan zaman dilimi olarak tanımlanabileceğini söyleyen İTÜ GVO uzmanları, “Bu zaman dilimini planlarken üç ana başlıkta değerlendirmek, hem aile hem de öğrenci açısından planlama yapmayı kolaylaştırır” diyerek zaman yönetiminin önemine vurgu yaptı. Bunun için ise çalışma zamanı, serbest zaman ve günlük rutinler belirlemenin süreci daha nitelikli hale getireceği belirtildi.

İTÜ GVO İzmir Ortaokulu rehberlik birimi, tatil boyunca öğrencilere keyif alacakları, ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda aktiviteler sağlanabileceğini belirtti. Uzmanlar, iki hafta sürecek olan tatil için neler yapılacağına dair aktivite önerilerini ise kitap okumak, spor aktiviteleri yapmak, ekranlardan uzak durmak ve akademik eksikleri tamamlamak olarak sıraladı. 


Liselilere eğlenme ve dinlenme tavsiyesi

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisesi rehberlik birimi ise “Öğrencilerimizin dinlenmesi, ikinci döneme akademik olarak daha başarılı, psikolojik olarak daha motive başlamaları için yarıyıl tatili önemli fırsatlar yaratmakta. Tatil denince akla ilk olarak bol eğlenceli, bol dinlenmeli bir süreç gelir. Tatil sürecinde sosyal aktiviteler ve katıldığınız etkinliklerle zamanı olabildiğince keyifli ve verimli geçirebilirsiniz” değerlendirmesini yaptı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM