Cuma, Eylül 20, 2024

DHL, 2030’a kadar 7 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor

Toplam emisyonlarını 2020 yılına kadar yüzde 30 oranında azaltma hedefi belirleyen ve bu hedefe planlanan süreden çok daha önce ulaşan DHL, ardından belirlediği 2050 yılına kadar ‘net sıfır emisyon’ hedefi için ‘Misyon 2050 Sıfır Emisyon’ programı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bu doğrultuda Bilime Dayalı Hedefler girişiminin (SBTi) bir parçası olarak emisyonlarını 2030 yılına kadar 29 milyon tonun altına düşürmek için 2030 yılına kadar 7 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor. 

Hava taşımacılığı operasyonlarında 2030 yılına kadar Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları harmanlama konusunda yüzde 30’luk bir hedef belirleyen DHL Global Forwarding inşa edilecek tüm yeni binaları için de karbon nötr tasarımlar kullanmayı amaçlıyor.


“Müşterilerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını destekliyoruz”

Uluslararası alanda çevre dostu çalışmalarına yer veren DHL Global Forwarding, Türkiye’de de sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını elektrikli taşıma araçlarıyla destekleyerek önemli adımlar atıyor. DHL Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Berna Yılmaz Ciğeroğlu, Türkiye’de sürdürülebilirlik odağında yürüttükleri iş süreçleri hakkında şunları söyledi: “DHL Global Forwarding Türkiye olarak 3 adet elektrikli kamyoneti kullanarak dağıtım ve toplama süreçlerini organize ederek müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine etkili bir şekilde katkı sağlıyoruz. Operasyonlarımızda elektrikli araçları tercih etmemiz, karbon emisyonlarını azaltma ve çevresel etkileri minimize etme konusunda önemli bir adım teşkil ediyor. DHL Global Forwarding olarak sadece kendi operasyonlarımızda değil, aynı zamanda müşterilerimizin de sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına destek olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Türkiye’deki ihracatçılara, çevresel etkileri azaltma ve sürdürülebilirlik stratejilerini uygulama konusunda rehberlik yaparak bu alandaki taleplerine cevap veriyoruz.


DHL Global Forwarding paydaşlarının karbon izini hesaplıyor 

DHL Global Forwarding müşterilerine sürdürülebilirliği iş yapış süreçlerine daha kolay dahil etmeleri için ‘yeşil planlama’ konularında da yardımcı olduğuna dikkat çeken Ciğeroğlu, “DHL Global Forwarding olarak küresel çapta karbon hesaplayıcı uygulamasını içeren myDHLi Quote + Book aracılığıyla müşterilerimize daha kolay biyoyakıt seçme imkânı sunuyoruz. Böylece müşterilerimizin taşıma organizasyonlarına ait karbon ayak izlerini raporlayabiliyoruz. Bu sayede sürdürülebilirlik raporlarında sürekli olarak üstün derecelere ulaşıyoruz. Bu da bize DHL Global Forwarding olarak iş birliği yaptığımız kurum ve kuruluşlarla sürdürülebilir temiz enerji kullanımı üzerine kısa vadeli değil, uzun vadeli kesin çözümlere odaklanmamıza cesaret veriyor” dedi.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM