Perşembe, Eylül 19, 2024

İşsizlik rakamları bugün açıklanacak

İşsizlik

Türkiye’nin ekonomi gündeminde 12-16 Şubat 2024 tarihleri arasında pek çok veri yayımlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 12 Şubat Pazartesi günü İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. TÜİK aynı gün içinde İnşaat Maliyeti Endeksini paylaşacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistikleri ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını duyuracak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 4. Çeyrek Kamu İstihdamı verileri açıklanacak.

Küresel piyasalar tarafından merakla beklenen ocak ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu. Buna göre, ABD enflasyon verileri 13 Şubat Salı günü açıklanacak. Aynı gün içinde TÜİK Dış Ticaret Endeksleri, Ciro Endeksleri ve Perakende Satış Endekslerini paylaşacak.

TÜİK 14 Şubat Çarşamba günü Kümes Hayvancılığı Üretimi ile Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıklayacak. Aynı gün içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR tarafından Kayıtlı İşsiz İstatistikleri paylaşılacak. 

TÜİK, 15 Şubat Perşembe günü Ücretli Çalışan İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Spor İstatistikleri açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu paylaşacak. Tarım ve Orman Bakanlığı ise Çilek Fidesi Üretim Miktarları ile Meyve ve Asma Fidanı Üretim Miktarlarını duyuracak. TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak.

16 Şubat Cuma günü TÜİK, Yaşam Memnuniyeti Araştırması, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ve Konut Satış İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde TCMB Konut Fiyat Endeksini paylaşacak. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM