Pazar, Eylül 8, 2024

“İzmir’i mutluluk ekonomisinin başkenti yapacağız”

CHP Aday Tanıtım Töreninde konuşan Tugay, “İzmir’in var olan potansiyelini ortaya çıkaracağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şehirdeki 30 ilçe belediyesi başkan adaylarının tanıtıldığı Aday Tanıtım Töreni gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapılan tanıtım töreninde CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir’in hep sosyal demokrat başkanlar ile geliştiğini ve büyüdüğünü vurguladı. Kentin değerini koruyacağına söz veren Tugay, “İzmir’in tarihsel kimliğine her zaman sahip çıktık ve koruduk. Bu dönem de yeni roller ekleyerek devam edeceğiz. İzmir’in var olan potansiyelini ortaya çıkaracağız. Akademisyenleri, iş dünyası ve STK’larıyla İzmir’i mutluluk ekonomisinin başkenti yapacağız” dedi.


“İzmir’i hak ettiği yere çıkaracağız”

İzmir’in en değerli mirasının çağdaş bir cumhuriyet şehri olması şeklinde niteleyen Tugay,  “İzmir’e hizmet etmek için heyecan ve heves dolu birbirinden yetenekli 30 arkadaşımla bir yola çıkıyoruz. Bu tablo İzmir’in geleceği. Kentin parlak geleceğini birlikte yazmak için hazırız. İzmir’i hak ettiği yere hep birlikte çıkaracağız. CHP kuruluş ilkelerine bağlılığından asla ödün vermez. Ancak gerektiğinde kendini yenilemeyi ve değiştirmeyi bilir. Ama İzmir’i hiçbir şeye değiştirmeyiz. İzmir’in çıkarlarını, önceliklerini, vatandaşın hakkını ve adaleti korumak için mücadele vakti. Hep beraber çalışacağız ve hep beraber başaracağız. İBB ile 30 ilçe belediyesini cumhuriyetin yüzüncü yılından yeni çıkmış ülkemize armağan edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Göreve geldiğinde sevgiyi, güveni ve aklı esas alacağını kaydeden Tugay, “Kimseyi ayrıştırmadan önce insan diyerek her mahallede hizmet edeceğiz. Her soruna ve her ihtiyaca koşacağız. Birlik beraberlik kardeşlik tohumlarını daha çok ekeceğiz. Özgürlüğün ve kardeşliğin başkenti olacağız. Akla ve bilime dayalı yenilikçi yöntemlerle ve aynı zamanda çevreci ve kalkınmacı belediyecilik anlayışımızla yeni bir hikaye yazmak istiyoruz. Daha güçlü, daha huzurlu, daha üretmek daha dirençli daha özgür daha mutlu İzmir’i hep birlikte kuralım. Durmaksızın daha ileriye” diye konuştu.


“Bu kadro İzmir’i devleştirecek”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise İzmir’i CHP’nin sancak gemisi olarak tanımladı. İzmir’in kendilerinden beklediği dinamizmi ve yarının yöneticilerini şehre sunacaklarını söyleyen Özel, “İzmir’i dünya kentine dönüştürecek dinamik kadroların tanıtılacağı yere geldik. Benim çok önem verdiğim bir büyük devrimin ilk adımını atacaklar. İzmir’in beklentilerini dinamizm, kadının şehirdeki izini ve gücü diye sıralayan Özel, “9 kadın belediye başkanı adayımız var, hepsi de seçilecekleri yerden. 30 adayımızdan 12’si 40 yaşın altındalar. Yapacakları devrim İzmir’i devleştirecek, Türkiye’yi de şaha kaldıracak. Bugün İzmir’de ortaya koyduğumuz iyi eğitimli yaş ortalaması 45 olan adaylara bir bütün olarak baktığınızda her birisi kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına geçit vermeyecek, kentin dokusunu, tarihini bilip, İzmir’i ranttan talandan koruyacak kadrolara emanet etmek üzere yola çıktık. Yapacakları her hizmette İzmir bu kadroyla gurur duyacak. İzmir’i Türkiye’nin cazibe merkezi yapacaklar” dedi. 

İzmir’de belediye başkan adayları belli olduktan ve çalışmalara başlandıktan sonra yaptıkları anket sonuçlarını da paylaşan Özel, “Anketlerin sonucunda gördüğümüz odur ki aldığımız yol adayların gördüğü kabul önümüzdeki süreç için bugün belki bir hayal olarak görülen 30’da 30’u müjdeliyor. Kimi ilçelerde açık farkla öndeyiz, pek çoğunda garanti bir farklı öndeyiz, 4-5 ilçede ciddi şekilde yarışıyoruz” diye belirtti. Özeli şimdiden 24, 25 ilçede seçimi kazanacaklarının garanti olduğunu ifade etti.


“Zafere odaklanacağız”

İzmir’in CHP’li eski belediye başkanlarına değinen ve ‘bizimkiler’ olarak tanımlayan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da “Bizimkiler üretici kooperatiflerinden aldıkları sütü dar gelirli vatandaşlara satmaya çalıştırlar onlar engel oldular. Askıda bakkalı tüm İzmirlilerle yürüttüler. Bizimkiler doğanın peşinde, onlar betonun peşinde. Bıraksan Alsancak Limanı’na bile AVM dikecekler. Bizimkiler Buca Cezaevi arsası yeşil alan kalabilsin diye mücadele peşinde. Onlara kalsa Çeşme’yi betonlaştıracaklar. Bir olacağız ve zafere odaklanacağız” görüşünü dile getirdi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM