Cuma, Eylül 20, 2024

 Konak için 3 kadın aday yarışacak

Konak Belediye Başkanlığı için CHP, AK Parti ve İYİ Parti’den 3 kadın aday yarışıyor

31 Mart Yerel Seçimlerinde Konak Belediye Başkanlığı için siyasi parti adayları arasında kıyasıya mücadele devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Nilüfer Çınarlı Mutlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Ceyda Bölünmez Çankırı Belediye Başkanlığına aday olurken son olarak yarışa İYİ Parti’den Huriye Serter de dahil oldu. Böylece İzmir’de 30 ilçe arasında 3 kadın adayın yarışacağı tek ilçe Konak oldu. 


Çankırı, tarım alanında çalışmalar yürütüyor 

AK Parti İzmir Milletvekili olan aynı zamanda AK Parti Konak Belediye Başkan adayı olan Çankırı, siyasi geçmişi ile oldukça tanınan isimler arasında yer alıyor. Çankırı, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili olarak siyasete başladı. AK Parti Genel Merkez içerisinde çeşitli görevlere getirilen Çankırı, Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek kadın ‘İdari Amiri’ ünvanına sahip oldu. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde ise 1. Bölge 3. Sıradan 27. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili olarak seçilerek Doğu-Batı sentezini birleştirme hedefiyle İzmir’de çalışmalarına devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkiye-İsviçre Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Üyesi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görev yapıyor.

Çankırı, aynı zamanda Ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılması, yaklaşan kuraklığa ve iklim değişikliğine karşı çalışmalar yürütüyor. Öte yandan kadın istihdamı ve dezavantajlı ev sahibi topluluk ve geçici koruma altındaki Suriyelilere istihdam olanağı sağlayacak projeler geliştirmesinde önemli rol oynuyor.  Çankırı, Sabun Atölyeleri, ‘Topraktan Tabağa’ ve ‘Mutfakta Umut Var’ projelerini sürdürüyor. 


Mutlu, sürdürülebilir yaşam için projeler geliştiriyor

CHP’nin Konak Belediye Başkan Adayı Mutlu ise, 2000-2019 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev aldı.  Bu süreçte, sadece mimarlıkla sınırlı kalmayan Mutlu, kent ve çevre mücadelesi içinde de etkin bir rol oynadı. Mimarlığın geliştirilmesi, yapılı çevrenin niteliğinin artırılması gibi çalışmaların yanı sıra İzmir Mimarlık Merkezi Binası’nın satın alınarak restore edilmesinde öncülük etti. İzmir’in mimarlık ortamına ve kent kültür hayatına kazandırılması gibi önemli projelerde de aktif olarak çalışmalar gerçekleştirdi.  Mutlu aynı zamanda, kent ve çevre konularına duyduğu ilgiyle biliniyor. Dirençli kentlerin yaratılması, sağlıklı ve örnek bir kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi, kentlerdeki barınma sorununun çözülmesi, kent yoksulluğunun giderilmesi, sürdürülebilir bir yaşamın kalıcı hale getirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması, doğal çevrenin korunması, sürdürülebilirlik ve enerji etkin yapılaşma gibi konularda çalışmalar yürütüyor. 


Serter, iş dünyasında önemli görevlerde rol altı 

İYİ Parti Konak Belediye Başkan Adayı Serter, sivil toplum kuruluşlarında kentine ve ülkesine değerli katkılar sunan iş kadını olarak tanınıyor. Kariyeri boyunca birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici ve başkan olarak görev yaptı. Serter, STK yolculuğuna 2002 yılında Milli Eğitim Vakfı Spor Kulübü Genel Sekreteri olarak başladı. Kurucusu olduğu Güzelbahçe Rotary Derneği’nin 2010 yılında başkanlığını yapan Serter, Uluslararası BPW İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sayman üyesi, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkan Yardımcısı, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı, Batı Anadolu İş İnsanları Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde aktif olarak çalıştı. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin de (İKKB) Başkanı olarak görev almasının ardından Türkiye’de ilk kez İş Kadını Dernekleri’ni bir çatı altında birleştiren Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) kurucu başkanı olarak görev aldı. Serter, Demokrasi Üniversitesi Kadın Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, Ege Sevgi Çemberi Derneği Üyesi, Efes Bilim Sanat Derneği Üyesi, Ekolojik Girişimler Kooperatifi kurucu Üyesi olarak sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarını devam ediyor. Öte yandan Serter, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi, Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Danışma Kurulu Üyeliğini sürdürüyor. Aynı zamanda Tema Vakfı Gönüllüsü olan Serter, Barış Çocuk Senfoni Orkestrası Derneği ve Dünya Kenti İzmir Derneği üyeliği ile birlikte İş Dünyasında Kadın Ağı Derneği (İDUKAD) kurucusu ve Onur Üyesi olarak görevlerini üstleniyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM