Pazar, Eylül 8, 2024

Akdeniz Stratejik Ortaklık Merkezi kurulacak

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin döneminin son toplantısı gerçekleştirdi. Akdeniz Havzası İş Dünyası Zirvesi’ni değerlendiren Sezgin, “Zirvenin en büyük sonucu, İZİKAD öncülüğünde Akdeniz Havzası’nın sürdürülebilir geleceği ve ticareti hedefinde bir koordinasyon ve işbirliği sağlamak için Akdeniz Stratejik Ortaklık Merkezi kurulması projesi oldu” dedi.

Proje için çalışmalara başladıklarını söyleyen Sezgin, “Bu merkezin kurulması ile Akdeniz bölgesindeki ticaretin gelişmesi ardından kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ile bölgede barışın sağlanmasına katkı hedefliyoruz” dedi. Zirve’ye etkin isimleri getirdiklerini ve yapılan ikili görüşmelerden de üyelerinin iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sezgin, yaptığı sunumda Akdeniz bölgesinin iş dünyasını,  STK’larını, ticaret ve sanayi odalarını, üniversiteleri, gençlik örgütlerini, yaratıcı endüstri sektörü aktörlerini bir araya getiren Akdeniz Havzası İş Dünyası Zirvesi’nin başarılı geçtiğinin altını çizdi. Sezgin, zirvenin sadece İzmir’e değil ülkeye de katkı sağladığını, diplomasi etkinliği ve sivil diyalog geliştirmekte oldukça başarılı olduklarını belitti. 


 “Gençleşen dernek yoluna devam edecek” 

Yönetime ve üyelere teşekkür eden ve İZİKAD Başkanlığı yaptığı dönemde yeni projelerle derneği daha ileri noktalara taşımayı amaçladıklarını, burada da başarılı işlere imza attıklarının altını çizen Sezgin, İZİKAD’ın yeni dönemde gençleşen bir dernek olarak yoluna devam edeceğini kaydetti.  İZİKAD’ın daha güzel ve teknolojik projelerle hem üyelerine hem de İzmir’e katkı sağlayacağını belirten Sezgin, yeni seçilecek yönetime de başarılar diledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM