Perşembe, Eylül 19, 2024

Atlas gençlerle geleceği konuştu

Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın geleneksel Atlas Geleceği Konuşuyor etkinliğinin 6.’sı gerçekleşti. ‘Birinci Yüzyıldan İkinci Yüzyıla İz Bırakanlar’ konulu ‘6. Atlas Geleceği Konuşuyor’ etkinliğinde kendi mesleğinin duayenleri, gençlere, geleceklerini inşa etme konusunda öneriler verdi, gelecek planlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Mustafa Apak ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü kendilerine rehber edindiklerini belirterek, 2. yüzyılda da umutsuz ve çaresiz olmayacaklarını, eğitime, bilime dört elle sarılacaklarını söyledi.


“Toplum ve şehre katkı sağlamak ana hedefimiz”

Yola 13 öğrenci ile çıktıklarını, bugün burs verdikleri 47 öğrencileri bulunduğu bilgisini veren Dr. Apak, “Bursiyerlerimizin branşları farklı olmasına rağmen hepsi ile birebir ilgileniyoruz. O nedenle İzmir ve Manisa illerine yetişebiliyoruz. Her bursiyerimiz hayatı boyunca ihtiyacı olacak bireysel gelişimlerini tamamlayacak eğitimlere katılıyorlar. Muhtelif gezilerle İzmir ve çevresindeki tarihi yerleri tanıyorlar. Sinema kulübü ile her ay bir sanat değeri taşıyan filmi izleyip tartışıyorlar. Spor, bale, tiyatro, opera gibi İzmir’deki tüm etkinliklere bursiyerlerimizi göndermeye çalışıyoruz” dedi. 

Amaçlarının, branşında başarı puanı yüksek olan gençleri her yönü ile mükemmel şekilde hayata hazırlamak olduğunu belirten Dr. Apak, “Yaşadığımız toplum ve şehre katkı sağlamak değer yaratmak ana hedeflerimiz arasında. Bu nedenle her yıl bir ana konu belirleyerek ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bilim insanlarını, düşünürleri, iş insanlarını, girişimcileri, İzmir’e davet ederek İzmirlilerle buluşturmak ve gençlerimizin geleceğe yönelik bakış açılarını geliştirmek için çalışmaktayız” diye konuştu.


“Tarıma dayalı gıda gelecekte stratejik ürüne dönüşecek”

Balparmak CEO’su Ali Bozer ise ikinci yüzyıla girerken tarımsal üretim, sanayi ve markalaşma süreci ile ilgili konuştu. Katlanarak büyüyen küresel nüfus ve ülke nüfus artış hızı yüzünden gıda sağlamanın hayati rolüne dikkat çeken Bozer, tarıma dayalı gıdanın gelecekte stratejik ürüne dönüşeceğini vurguladı. İstikrarlı politikalarla tarımsal ve gıda üretiminin desteklenerek Türkiye’nin markalaşma sürecinde atması gereken adımların neler olduğunu anlattı.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Türker Kılıç da ‘Yeni bilim: bağlantısallık; Yeni Kültür: Yaşamdaşlık’ kitabı üzerinden insan beynini anlamanın ne kadar zor olduğunu, modelleme yapmak için yeni yapay zeka sistemlerini ve yeni matematiği kurguladıklarını anlattı. Beynin nasıl düşünce ürettiği ve üretilen bu düşüncenin nasıl zihin yapısını oluşturduğu bunun bağlantısallık metodolojisi olarak matematiği olduğunu vurguladı. Yaşamın enformasyon modelleri meydana getirdiğini ve bu varoluş gerçekliğinin arkasında enformasyon kodlamasının olduğunun altını çizdi.


“Şikayet yerine çözüm üretin”

Ekonomi Gazetecisi ve Televizyon Programcısı Emin Çapa ise  ‘Yarını inşa etmek‘ konulu dinamik sunumuyla da dikkat çekti. Herkesin anlayabileceği dille ekonomiyi anlatan Çapa, bilimsel bakış açısı, somut veriler ışığında neden nasıl ne zaman ekseninde yarını inşa ederken şikayet yerine çözüm ve fikir üretmenin önemini dile getirdi. Yarını inşa etmenin farklı pencerelerden görülen resmi tüm girdileriyle, farklı görüşler ışığında değerlendirmenin, veri -analiz- bilgi -fikir ile sonuç ve değer üretimi gerçekleşeceğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM