Pazartesi, Eylül 16, 2024

Yurtdışı gayrimenkul yatırımında İngiltere öne çıkıyor

Cornucopia Global’e göre, Eyüp’te bir daire fiyatı 9-15 milyon TL civarında yer alırken, İngiltere’nin Bradford kentinde 4,5 milyon TL’nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabiliyor


Her yıl daha da artan yurt dışı gayrimenkul yatırımlarında Türkiye fiyatları ile yatırım imkânı sağlayan ülkelere ilgi bir hayli yüksek. Öne çıkan destinasyonların başında İngiltere geliyor. Cornucopia Global’e göre, Eyüp’te bir daire fiyatı 9-15 milyon TL civarında yer alırken, İngiltere’nin Bradford kentinde 4,5 milyon TL’nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabiliyor. Türkiye’deki muadillerine göre yüzde 65’in üzerinde kira getirisi sağlayan İngiltere’de son fırsat ise yaşlılara ve bakıma ihtiyacı olan kişilere güvenli, destekleyici ve sürdürülebilir konaklama imkanı sunan ‘Destekli Yaşam Projeleri’ olarak gösteriliyor.


“Pound bazında yüksek getiri garantisi”

İngiltere’de sosyal devlet anlayışı kapsamında hızla büyüyen bir sektörün fırsatı da beraberinde getirdiğini işaret eden Cornucopia Global Kurucu Ortağı Buse Tanıl Jeffery, “Bu fırsatın İngiltere’de bireysel yatırımcılara açılması ve yaşlı nüfusun artması, bu tür konut projelerine olan talebin doğru oranda artmasına neden oldu. Bu yatırım modeli, yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor. Vakıflar tarafından kiralaması yapılan daireler 6 milyon TL’den başlayan fiyatlarla yatırımcılara pound bazında yüksek bir getiri garantisi sağlıyor” dedi.

Yıllık kira getirisinin net yüzde 10 olduğunu ve her sene enflasyon üzerinde yıllık kira artışı yapılabildiğini belirten Jeffery, “Konutun bakim, onarım ve yönetim faaliyetlerinin kiralamayı yapan şirket tarafından karşılanıyor. Böylece yatırımcı kirasını kesintisiz olarak net yüzde 10 üzerinden elde etmiş oluyor. Ortalama kira artışlarına bağlı olarak dönem içerisinde sermaye kazançları hariç 25 yıllık kira gelirinizin yüzde 400’ünden fazlasını elde edebilirsiniz. Etik bir yatırım fırsatı sunan model, 10 yıldan kısa sürede kendini amorti edecek. Ayrıca, kişi toplumun en savunmasız kimselerine sağladığı konut ihtiyacı ile etik bir yatırım yapmış olduğunu bilerek mutlu oluyor” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM