Perşembe, Eylül 19, 2024

Çalışan esenliği verimlilikte büyük avantaj

DSÖ verilerine göre, işverenlerin ve kurumların çalışan sağlığı için harcadığı her 1 dolar, 4 dolar olarak şirkete geri dönüyor


Günümüzde şirketler, sadece finansal başarıya odaklanmanın ötesinde, çalışanlarının bütünsel sağlığı ve mutluluğu konusunda da yatırımlar yapıyor. Bu noktada, kurumsal wellness programları ve bu programların işyerindeki sadakati artırma potansiyeli büyük önem kazanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, işverenlerin ve kurumların çalışan iyilik, sağlığı için harcadığı her 1 dolar, 4 dolar olarak şirkete geri dönüyor. Bununla birlikte şirketlere daha birçok katma değer sağlayan kurumsal wellness uygulamaları, verimlilik ve sürdürülebilirlik için de büyük avantajlar sağlıyor.


Çalışanların %44’ü stres ile mücadele ediyor

Farklı sektörlerdeki birçok şirket için kurumsal iyilik, sağlık çözümleri sunan LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin de çalışan esenliğini artırmanın önemine değindi. Gallup İşyeri Refahı Raporu’na göre gün içerisinde çalışanların yüzde 44’ünün stres ve yüzde 40’ının kaygı ile başa çıkmaya çalıştığını söyleyen Elkin, “Bu durum da çalışanların performansını olumsuz etkileyerek şirketler için negatif bir tablo oluşturuyor. Kurumsal wellness, sadece fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda çalışanların ruhsal ve duygusal refahını da ele alır. Bu programlar, işverenlerin çalışanlarına duydukları sorumluluğu gösterirken aynı zamanda işletmelerin sürdürülebilir bir rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı oluyor. Sağlıklı bir işyeri kültürü oluşturmak, çalışan sadakati ve verimliliğini artırmanın güçlü yollarından biri” diye konuştu.


Yan haklar bağlılığı artırıyor

Çalışanlara verilen güçlü yan hakların bağlılığı artırmada önemli olduğuna da değinen Elkin, “Çeşitli araştırma raporlarına baktığımızda çalışanların yüzde 78’i güçlü yan hakların işyerine olan sadakati artırdığını söylüyor. Bu yan haklar, çalışanların sadece finansal değil, aynı zamanda bütünsel iyilik, sağlık ihtiyaçlarını karşılama konusunda da kritik bir rol oynuyor. Çalışanlar, kendilerine yönelik bu tür desteklerle işyerinde kendilerini daha değerli hissediyorlar. Bu da işyerine daha fazla bağlılık ve sadakat oluşturuyor, verimlilik ve performans artışı sağlıyor” dedi.

KAYNAKDSÖ
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM