Cuma, Eylül 20, 2024

DEÜ geleceği yeniden inşa ediyor

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı’na sunduğu 4 araştırma projesi, TÜSEB desteği almaya hak kazandı


Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘2023 yılı B Grubu 2. Dönem Ar-Ge Proje Destek Programı’ kapsamında Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı’na sunduğu 4 araştırma projesi, TÜSEB desteği almaya hak kazandı. DEÜ’nün alanında öncü sağlık araştırmaları ve geliştirdiği projeler ile sağlık bilimlerinde kendini kanıtladığını ve Türkiye’de önemli bir marka haline geldiğini kaydeden DEÜ Rektör Vekili Mahmut Ak, “Yeni projeler geliştirmeye, umut vaat eden çalışmalara imza atmaya ve geleceği yeniden inşa etmeye devam ediyoruz” dedi.


Projeler arasında kanser türlerinin incelenmesi de var

DEÜ Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Şerife Esra Erdal Bağrıyanık’ın ‘İnsan Karaciğer Fibroz Organoid Modelinin Hücresel Karakterizasyonu ve P53 İle Düzenlenen Hücre Dışı Matriks Değişikliklerine Yönelik Mekanizmaların Belirlenmesi’ ve Doç. Dr. Ayşe İpek Polat’ın ‘Pyroxd2: Mitokondriyal Hastalık Nedeni Bir Gen Olabilir Mi?’ adlı araştırma projeleri TÜSEB desteği almaya hak kazandı. DEÜ Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Hülya Ayar Kayalı’nın ‘Hücre Adhezyon Moleküllerine Hedefli Bir İlaç Taşıma Sisteminin Geliştirilmesi’ ve Doç. Dr. Pelin Balçık Erçin ise ‘Fotodinamik Terapi Uygulamasında İlaç Aday Molekül Ps-5a’nın Hpv Pozitif/Negatif Servikal Kanser Türlerinde Etkinliğinin İncelenmesi’ adlı projeleri ise TÜSEB’den proje desteği almaya layık görüldüler.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM