Perşembe, Eylül 19, 2024

“Esnafı yerel ekonominin temeli olarak görüyoruz”

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında konuşan Dağ, “Esnaflarımızı yerel ekonominin temeli olarak görüyoruz. Bir bina temelinin sağlam olması ne kadar önemliyse, esnaflarımızın güçlü olması da ekonomimiz için aynı anlamı taşıyor” dedi.

Esnafın halkın içindeki değerine değinen Dağ, “Esnafın bizler için ayrı bir yeri var. Esnaf, kimi zaman evimizin anahtarını, kimi zaman evlatlarımızı emanet ettiğimiz güvencemiz. Alışveriş yapmasak da dükkanında oturup sohbet etmeye gittiğimiz komşumuz. Zor zamanımızda yanı başımızda bulduğumuz, acil ihtiyaçlarımızda halden anlayıp yardımımıza koşan kardeşimiz” ifadesinde bulundu. 


Su tarifelerinde yüzde 50 indirim 

İzmir ile birlikte esnaf ve sanatkarlar için de özel projeleri olduğunu söyleyen Dağ, “Eşsiz İzmir’imize kazandıracağımız projelerimizin şehrimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın da hayat kalitesini artıracağına, işlerini daha rahat bir ortamda yapmalarına imkan sağlayacağına inanıyorum” dedi. Başkanlık görevi süresinde gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleri anlatan Dağ, “1 Nisan İtibariyle su ücret tarifesinde yüzde 50 indirime gideceğiz. Mevcut otopark tarifelerinde nisan 2024 itibarıyla yüzde 50 oranında indirim yapacağız. 5 yıl içerisinde toplamda 100 bin araç kapasiteli yer altı otopark projelerimizle otopark sorununu çözeceğiz. Yer altı otoparklarının üzerine sosyal tesisler inşa edeceğiz. Yaşayan Kültür Park Projesi ile İzmir Fuarı’na tekrardan eski ruhu kazandırmayı hedefliyoruz. Fuarın her köşesinde sanat, eğlence ve tarihin iç içe geçtiği her yaştan İzmirlinin ve şehrimizi ziyaret eden herkesin vakit geçirebileceği bir alana dönüştüreceğiz. İzmir’i bir kongre şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ulusal ve uluslararası kongreler, sempozyumlar ve toplantılar için modern, teknolojik altyapıya sahip mekanlarımızla, İzmir’i bilim, kültür ve iş dünyasının buluşma noktası haline getireceğiz. Meydan Alsancak, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak, esnek kullanım alanlarına sahip olacak. Açık hava sergileri, konserler, festivaller ve çeşitli topluluk etkinlikleri için ideal bir mekan haline gelecek. ‘Kalbim İzmir, Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi’ ile bu bölge, yerel esnafın ve sanatçıların ürünlerini sergileyebileceği, ziyaretçilerin alışveriş yaparken tarihi atmosferin tadını çıkarabileceği bir mekan olacak. Hayata geçirebileceğimiz modern otoparklar ile ziyaretçilerin ve esnafın park sorunu çözülecek. İzmir’imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, küçük esnafımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. Her ilçede sanat merkezi kuracak, en küçük yaştan başlamak üzere sanatla yaşamı iç içe geçireceğiz. İlçe sanat merkezlerimizden aldıkları kurs sonrasında sanatsal gelişmelerini artırmak amacıyla şehrimizin üç farklı noktasında sanat akademileri kuracağız” dedi.

Dağ ayrıca, “Daha nice projelerimizle şehrimize değer katmak için, herkes için daha yaşanabilir bir İzmir inşa etme yolunda desteğinize ihtiyacımız var” diye ekledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM