Pazartesi, Eylül 16, 2024

Türkiye-Ukrayna arasında ticaret hacmi büyüyor

Bolat, Türkiye Ukrayna arasında Eşya ve Ulaşım Araçlarına Dair Elektronik Bilgi Paylaşım Sistemi Kurulmasına İlişkin Anlaşma imzalandığını ve anlaşma sonucunda ticaret hacminin genişleyeceğini aktardı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında yapılan görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. 

Bolat tarafından yapılan paylaşımda, “Cumhurbaşkanımızın, ülkemize resmî ziyarette bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmelerine iştirak ettik. Ziyaret kapsamında karşılıklı ticaretimizi ve taşımacılığımızı kolaylaştıracak ‘Eşya ve Ulaşım Araçlarına Dair Elektronik Bilgi Paylaşım Sistemi Kurulmasına İlişkin Anlaşmayı’ imzaladık. Anlaşma, ticaret hacmimizi artırmamız noktasında iki ülkeye önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Öte yandan Bolat, “Savaşa rağmen ivmesini kaybetmeyen karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerimizin, Serbest Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle daha da derinleşmesini bekliyoruz” diye ekledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM