Cuma, Kasım 22, 2024

Vegan pazarı 2035’a kadar 290 milyar dolara ulaşacak 

Yıllardır sunduğu ürünleri lezzet klasiği olarak sofralara taşıyan Kemal Kükrer, sürekli yenilenerek tüketicilerine katma değerli ürünler sunmaya devam ediyor. Son olarak da vegan tüketime uygun olan ürünleri için Vegan Sertifikası alan marka, bu ikonu etiketlerine taşıyarak vegan beslenmeye özen gösteren tüketicilerine farklı seçenekler sunmaya başladı. Kemal Kükrer, organik elma sirkesi, organik üzüm sirkesi, elma sirkeleri, üzüm sirkeleri, yudumluk dört hırsız sirkesi, yudumluk sandaloz sakızlı elma sirkesi, yudumluk elmalı alıç sirkesi, beyaz sirke ve nar ekşisi ürünleri için vegan sertifikası aldı. Kemal Kükrer’in bağlı bulunduğu Ajinomoto İstanbul tarafından yapılan açıklamada, “Markamız çağın şartlarını yakalama hedefi ile yeni talep ve trendlere uygun en sağlıklı üretimi yapma vizyonuyla hareket ederek vegan dünyasına da ‘merhaba’ dedi” ifadeleri yer aldı. 

Proveg International Raporu’nun değerlendirildiği açıklamada, “Rapora göre küresel bitki bazlı gıda sektörünün 2027 yılına kadar 74 milyar ABD dolarına ulaşacağının ve yıllık büyüme oranının yüzde 12 olacağının öngörüleceğini hatırlattı. Yetkililer, “Gelişmiş ülkelerin et, süt, peynir gibi hayvansal proteinlerin yerini alacak olan alternatif bitkisel bazlı proteinler için önemli yatırımlar yaptığı da yine raporda mevcut. Diğer yandan pazarın bu sayede 2035 yılına kadar dünya çapında 290 milyar dolara ulaşacağı da ifade ediliyor. Biz de daha fazla tüketicimize ulaşmak ve onları mutlu etmek adına bu pazarda varlığımızı güçlendirmeye, yeni ürünlerimizle pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi. 


“Vegan ve vejetaryen beslenme çeşidini uygulayan insan sayısı artıyor”

Vegan ve vejetaryen beslenme çeşidini uygulayan insan sayısının gün geçtikçe arttığı vurgulanan açıklamada, “Gerek hayvan haklarına duyarlılık gerekse de karbon ayak izinin azaltılması amacıyla tercih edilen vegan, yani bitkisel bazlı beslenme metodu, diğer yandan artan nüfusun beslenme ihtiyacına da alternatif olarak görülüyor. Haliyle gıda sektörü de tüketici taleplerinden yoğun bir şekilde etkilenen bir sektör olduğu için üretimini yükselen trendlere ve tercihlerin değişimine göre şekillendiriyor” denildi.  

Hayvansal ürünleri içermeyen beslenme metodu olan vegan beslenmede kişilerin protein ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli bitkisel kaynaklara yönelmeleri gerektiği aktarılan açıklamada

“Proteinler, vücut için temel yapı taşları olan amino asitlerden oluşur. Amino asitler, protein sentezi ve vücut fonksiyonları için kritik öneme sahip” ifadeleri kullandı.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM