Cuma, Eylül 20, 2024

“İzmir’e 21 yılda 449 milyar TL kamu yatırımı yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’in yatırım eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak, şehrin kayıp yıllarını telafi etmek istediklerini söyledi


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İzmir’de düzenlenen mitinginde konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gündoğdu Meydanı’nda miting için 100 bin kişinin toplandığını da söyledi. İzmir’in yaralarını sarmaya az kaldığını belirten Erdoğan, “31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak. Rotamızı Türkiye Yüzyılı’na çevirdik” dedi.

İzmir’in yatırım eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak, şehrin kayıp yıllarını hep birlikte telafi etmek istediklerini söyleyen Erdoğan, İzmir’i kadim tarihine ve potansiyeline uygun bir seviyeye getirmeye talip olduklarını söyledi.

Organize tarım bölgelerinin yapımına devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, üç organize tarım bölgesinin faaliyete geçmesiyle çoğu kadın olmak üzere 8 bin kişiye ilave iş imkanı sağlanacağını dile getirdi. İstihdamı desteklemek için İzmir’deki işverenlere 30 milyar TL prim desteği verdiklerini söyleyen Erdoğan, enerjide yaklaşık 1 milyon abonesi bulunan İzmir’de, nüfusun yüzde 91’ine doğal gaz imkanı sunduklarını belirterek, bu yıl Çeşme’ye, 2026’da Karaburun’a doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’tan sonra bu hizmetlere yerel yönetimlerle iş birliği içinde çok daha fazlasını ilave edeceklerini ifade etti.


İzmir’e 21 yılda 449 milyar TL tutarında kamu yatırımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’e 21 yılda 449 milyar TL tutarında kamu yatırımı yaptıklarını belirtti. Eğitim alanında İzmir’e 11 bin 687 adet yeni derslik inşa ettiklerini, şehirde üçü devlet olmak üzere dört yeni üniversite kurduklarını söyleyen Erdoğan, “26 bin 431 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binalarını hizmete açtık. Halkapınar, Alsancak ve Göztepe Gürsel Aksel stadyumları başta olmak üzere 115 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda İzmirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 17 milyar TL tutarında kaynak sağladık. Sağlıkta 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi başta olmak üzere toplamda 4 bin 670 yataklı 47 hastanenin aralarında olduğu 129 sağlık tesisini şehre kazandırdık. TOKİ kanalıyla 21 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik, 4 bin 163 konutun yapımına devam ediyoruz. Şehirde riskli yapı olarak belirlediğimiz 62 bin 683 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. İktidara geldiğimizde şehir sınırları içerisinde 6 adet atık su arıtma tesisi varken, bugün 70 adet atık su arıtma tesisiyle belediye nüfusunun yüzde 98’ine hizmet veriyoruz” dedi.


“Yeni çevre yolu projelerini tamamladık”

İzmir’de beş millet bahçesi projesinden birinin yapımının devam ettiğini, ikisinin ihale aşamasında olduğunu söyleyen Erdoğan, diğer ikisiyle ilgili çalışmaların ise sürdürdüğünü aktardı.

Ulaştırmada 618 kilometre ilave bölünmüş yol yaparak, İzmir’in bölünmüş yol uzunluğunu 985 kilometreye çıkardıkların dile getiren Erdoğan, “Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil olmak üzere İstanbul-İzmir Otoyolu’nu hizmete açtık. İzmir’e bin 674 metre çift tüp tünel ve bağlantı yollarıyla uzunluğu 2 bin 520 metreyi bulan Konak Tüneli’ni kazandırdık. Etaplar halinde inşa ettiğimiz 55 kilometre uzunluğundaki İzmir Çevre Yolu’nu bitirdik, yeni çevre yolu projelerini tamamladık. En kısa sürede yapımına başlıyoruz. Sabuncubeli Tüneli’ni 4 bin 70 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde bitirerek trafiğe açtık. Menemen-Aliağa-Çandarlı yolunu inşa ettik. Torbalı-Kemalpaşa ayrımı köprülü kavşağını tamamladık. İnşası devam eden çok sayıda projeyi önümüzdeki yıl ve sonraki yıl bitirerek hizmete açıyoruz” diye konuştu..

Demir yollarında İzmir sınırları içindeki konvansiyonel hattı da yenilediklerini belirten Erdoğan, Aliağa-Selçuk arasındaki İZBAN’ı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne demir yolu bağlantı hattını bitirdiklerini söyledi.


“İzmir’de 5 baraj daha inşa ediyoruz”

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın yapımına etaplar halinde devam ettiklerini belirten Erdoğan, Halkapınar-Otogar raylı sistem hattını ihale aşamasına getirdiklerini söyledi. Mordoğan-Eski Foça ve Güzelbahçe Yalı balıkçı barınaklarını, Sığacık, Çeşme ve Yeni Foça yat limanlarını tamamladıklarını aktaran Erdoğan, “Son 21 yılda 38 baraj, 7 içme suyu tesisi, 44 sulama tesisi, 109 taşkın koruma tesisi, 8 gölet ve 8 yer altı depolama tesisi yaptık. İzmir’de 94 bin dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek olan 5 baraj daha inşa ediyoruz. Bitirdiğimiz sulama tesisleriyle 500 bin dekar araziyi sulamaya açtık, çiftçilerimize yıllık 3 milyar 750 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. İnşaat safhasında yer alan 4 sulama tesisimizle 115 bin dekar araziyi daha sulayacağız. İzmirli çiftçilerimize bugüne kadar yaklaşık 64 milyar TL tutarında tarımsal hibe desteği verdik. 4 yeni organize sanayi bölgesi, 3 endüstri bölgesi ve 4 teknopark kurduk” ifadelerinde bulundu.


“Dirençli bir İzmir’i inşa edeceğiz”

Ulaşımda, çevre ve şehircilikte, kentsel dönüşümde, altyapıda, gençlikte, eğitimde, 31 Mart’tan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’in gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaklarını söyleyen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Yeni Çevreyolu’nu, Körfez Geçişi’ni, alternatif yolları, yeni raylı sistem ağlarını kusursuz bir şekilde İzmir’imize kazandıracağız” dedi.

Çiğli Atık Sur Arıtma Tesisi’nin rehabilitasyonu ile Körfez’i; tertemiz, masmavi, kokmayan hale hızlıca getireceklerini belirten Dağ, “Eser siyasetimiz neticesinde Malatya, Elazığ, Kütahya, Giresun, Van ve daha nice yeri yeniden ihya oldu. Bu azimle 150 bin konutun dönüşümünü, 50 bin sosyal konutu, 4 yeni yöre kenti yapacağız. Her türlü riske karşı dirençli bir İzmir’i inşa edeceğiz. Daha güvenli ve yaşanabilir bir İzmir için kollarımızı çoktan sıvadık. Bu adanmışlık, Alsancak Bilişim Vadisi’yle, Teknoparklarla, yazılım merkezleriyle İzmir’i üretimin ve teknolojinin öncü şehri yapacak. Çevreyi ve doğayı önceleyen anlayışımız Türkiye’yi ağaçlandırmada Avrupa birincisi yaptı. Bu çevre bilinci, İzmir’e 450 bin metre kare yeşil alan kazandıracak, İzmir’in havasını tertemiz edecek. İzmir’in artık yalnızca dağları değil, sokakları da çiçek kokacak. Bereketli topraklarıyla, çalışkan insanıyla şehrimize tarımda yeni bir vizyon kazandıracağız. Gençlerin üniversiteden sonra iş hayatına kolaylıkla atılabildiği bir İzmir’i tesis edeceğiz” diye konuştu.


“İzmir, gerçek belediyeciliği hak ediyor”

İzmir’in kurtuluşun şehri, birliğimizin nişanesi, özgürlüğümüzün simgesi olduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “İzmir tarihiyle, kimyasıyla, coğrafyasıyla; üretimi, emeği ve tüm öz değerleriyle; İnancıyla, direnciyle ve azmiyle bu yükselişi çoktan hak ediyor. İzmir ki; aklıyla, fikriyle, duruşuyla; kanayan yaralarının sarılmasını ayaklarının üzerinde durabilmeyi, yürümeyi, koşmayı hak ediyor. İzmir; belediyecilik hizmetlerinin en güzelini fazlasıyla hak ediyor. Yatırımı, dönüşümü, gerçek bir belediyeciliği hak ediyor” ifadelerinde bulundu.


“Plan ve proje siyaseti kazansın istiyoruz”

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise “İzmir’in, yeniden Ege’nin, Akdeniz’in incisi olmasını, bölgenin en önemli bir şehri olmasını arzuluyoruz, eser siyaseti, plan ve proje siyaseti kazansın istiyoruz. Demokrasinin, özgürlüğün şehri İzmir’i yeniden ayağa kaldıracağız. Gencimizle, kadınlarımızla, tüm ilçelerimizle İzmir’e altın çağını yaşatacağız. Çocuklarımız, temiz havada, sağlıklı bir çevrede büyüyecek. Kadınlarımız daha çok sosyal imkanlara sahip olacak. Gençlerimiz vakit geçireceği ortamlara, ders çalışacağı kütüphanelerin kavuşacak. En güzeli hep birlikte bu güzel şehri, doğal güzellikleriyle doya doya yaşayacağız” dedi.


“Eser belediyeciliği ve hizmet zamanı”

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “İzmir’de artık gerçek belediyeciliğin zamanı geldiğini söyledi. Kasapoğlu, “İzmir artık sınıfta kalan algı belediyeciliğine ‘dur’ diyor. Artık zaman gerçek belediyecilik zamanı. Artık zaman eser belediyeciliği ve hizmet zamanı” dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı ve İzmir eski Milletvekili Binali Yıldırım ise şunları söyledi: “Yolların kralı olmaz, kuralı ve mimarı olur. İzmir artık değişimi hak ediyor. İzmir’de yeni dönemde deprem dönüşümünde, sağlıkta, ulaşımda, sosyal belediyecilikte neler başarabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bunun örnekleri diğer şehirlerde mevcut. 31 Mart’ta İzmir’i gerçek belediyecilikle buluşturuyoruz.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM