Perşembe, Eylül 19, 2024

Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı kutlu olsun

Bu yıl itibariyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 109 yıl geçti. Çanakkale Boğazı’nda 19 Şubat 1915 ile 18 Mart 1915 tarihleri arasında vuku bulan ve toplamda 435 Osmanlı askerinin şehit olduğu, sonucunda ise Osmanlı’nın zaferle ayrıldığı Çanakkale Deniz Harekâtları, o dönemde 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren en önemli zaferlerin başında geldi.

Osmanlı’nın kısıtlı imkanlarına rağmen Birleşik Krallık, Fransa ve Rusya’dan oluşan İtilaf Devletleri’nin Birleşik Filo’sunu alt ettiği Çanakkale Zaferi’nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşledi.


Valilik’ten tören programı

İzmir Valiliği tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla bir tören programı gerçekleştirilecek. 18 Mart 2024 Pazartesi günü (bugün) Kadifekale Hava Şehitliği’nde düzenlenecek program saat 10.00’da başlayacak. Program kapsamında, çelenk sunumu, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı konuşması, şiir okunması ve şehit kabirlerini ziyaret yapılacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM